EkonomiGenelTürkiye

Almanya’da İş İmkanları İçin Yeni Fırsat Kartı Uygulaması

Almanya İşçi Alımı İş İlanları

Almanya’da İstihdam İçin Fırsatlar Artıyor!

Almanya’da İşçi Alımı İş İlanları

Almanya, kendi bünyesinde çeşitli unvanlarda ve pozisyonlarda istihdam etmek üzere işçi alımı yapacağını duyurdu. İşe alımlar, uygun pozisyonların sağlanması durumunda lise mezunlarından başlamak kaydıyla önlisans ve lisans mezunlarına kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirilecek. Bu önemli ilanın detayları, Kamupersoneliliam.com yazar ekibi tarafından sizin için derlendi.

Almanya’da işçi alımlarına ilişkin yapılan güncel açıklamayı değerlendiren LingoZet Kurucusu ve Yöneticisi Zehra Şentürk Yavuz, “Bu yasa, yabancı ve nitelikli çalışanların Alman işgücü piyasasına daha kolay erişim sağlamayı amaçlamaktadır. Ayrıca, birçok şirkette yaşanan çalışan eksikliklerini gidermeyi hedeflemektedir” dedi.

Yasa kapsamında yapılan genişlemelere rağmen, Almanya’ya gitme ve çalışma süreci, meslek, akademik derece, iş deneyimi ve dil bilgisi gibi birçok kritere bağlı olmaya devam edecektir.

Aynı zamanda önemli bir değişiklik de turistik vizeyle Almanya’ya gidenler için yapıldı. Artık turistik vizeyle gelen kişiler, tam zamanlı bir iş bulmaları durumunda vize türünü değiştirerek ülkede kalmalarına olanak tanınacak. Ancak bu durum, vize başvurularının daha ayrıntılı ve dikkatli şekilde incelenmesine yol açacaktır.

Fırsat Kart Uygulaması Detayları Açıklandı

Fırsat kart uygulamasıyla ilgili yapılan güncel açıklamaya göre, 2024 Haziran itibariyle uygulanmaya başlanacaktır. Fırsat karttan yararlanmak isteyen adaylar, Almanya’ya iş aramak için gidebilecek ve haftalık 20 saatlik yarı zamanlı bir istihdam sağlanacaktır.

Yarı zamanlı çalışma süresini tamamlayan kişiler, anlaştıkları işveren sayesinde tam zamanlı çalışma süresine geçtiklerinde oturum izni alabileceklerdir.

Bu konuda yapılan güncel açıklamalardan anında haberdar olmak için ücretsiz uygulamalarımızı aşağıdaki bağlantıdan indirebilir ve anında bildirim alabilirsiniz.

Almanya'da İş İmkanları İçin Yeni Fırsat Kartı Uygulaması

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.