EkonomiGenelTürkiye

DHMİ 5 Memur Alımı Başvuruları Açıldı

Memur Alımı İş İlanları

Kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 5 memur alımı yapacağını açıklayan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), genel idari hizmetler sınıfında 8. derece kadroda istihdam edilecek olan alım ilanı için başvurularını 81 şehirden kabul edeceğini duyurdu. Detaylı bilgileri sizinle paylaşmak isteyen kamupersonelialim.com yazar ekibi olarak, bu alım ilanı hakkında bilgiler sunuyoruz.

Kamu Memur Alımı Yapılacak Unvanlar, Kadrolar ve Eğitim Şartları

Yayımlanan ilana göre, 2 kişi siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme veya iktisadi ve idari bilimler fakültesinden mezun adaylardan seçilecek.

1 kişi, elektrik, elektronik, elektronik ve haberleşme veya elektrik elektronik mühendisliği bölümünden mezun olmalıdır.

Ayrıca, 1 kişi inşaat mühendisliği bölümü mezunu olmalıdır. Son olarak 1 kişi de makine mühendisi bölümünden mezun olmalıdır.

Devlet Memuru Alımı KPSS Şartı Nedir?

Yayımlanan ilana göre, işe alınacak olan personellerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesi’nde yer alan şartları taşıması gerekmektedir. İşe alınacak personeller, kanun kapsamında istihdam edilecektir.

Bu nedenle, 2022, 2023 veya 2024 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan birine katılmış olmanız gerekmektedir. İstenilen KPSS puanının P-48 veya P-3 puan türünde en az 80 taban puanını karşılamanız gerekmektedir.

İşe alınacak personellerin seçilmesi mülakat sınav sonucuna göre gerçekleştirilecektir. KPSS sınavından en yüksek puandan en düşük puana göre başvuru yapan adaylar sıralanacak ve mülakat sınavına katılmaya hak kazanan adaylar belirlenecektir.

Kamu Personel Alımı Başvuru Şekli ve Süreci

İlana başvurular 16 Ekim 2023 tarihinden itibaren kabul edilmeye başlanmış olup, 27 Ekim 2023 tarihinde sona erecektir. Başvurular, https://www.turkiye.gov.tr/dhm-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim adresi üzerinden online olarak yapılabilecektir.

DHMİ 5 Memur Alımı Başvuruları Açıldı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.