EkonomiGenelTürkiye

Konut Kredisi Taksit Maliyetleri: Akbank, İş Bankası, ING Bank’tan 1 Milyon TL Hesaplamaları!

Konut Kredisi Çekmek Zorlaşıyor: Bankaların Vadeleri ve Faiz Oranları

Ev sahibi olmanın önemi son 2 yılda daha iyi anlaşıldı. Yükselen kira fiyatları, insanların aylık kazançlarının büyük bir kısmını tüketmeye başladı. Bu nedenle ev satın alma isteği arttı, ancak buna uygun mali olanaklara sahip olanların sayısı azaldı. Ev satın almak için yeterli parayı biriktiremeyenler, konut kredilerine başvuruyor.

Konut Kredisi Çekmek Neden Zorlaştı?

Konut kredisi çekmek oldukça zor hale geldi. Bunun iki önemli nedeni bulunuyor. İlk olarak, konut kredisi maliyetleri arttı, bu nedenle bu kredilerin kullanımı zorlaştı. İkinci olarak, maliyetleri göze alanların kredilerinin onaylanması aşamasında zorluklar ortaya çıkıyor. Bu durum, konut kredisi istatistiklerine yansıyor ve insanlar ev sahibi olmak için konut kredisi çekerken her ayrıntıyı düşünmek zorunda kalıyorlar.

Bankalar genellikle 120 aya kadar vadeli konut kredisi veriyor. Uygulanan faiz oranları ise her bankanın kendi kredi politikasına bağlı olarak değişiyor.

İş Bankası 1 Milyon TL Konut Kredisi Hesaplama Örneği

İş Bankası’ndan konut kredisi çekmek isteyenlerin hesaplamaları aylık yüzde 2,87 oranında faiz ile yapılıyor. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi çekildiğinde, aylık taksit tutarı 29.696 TL oluyor. Kredi maliyetinin toplamı ise 3.573.486 TL olarak bildiriliyor.

Akbank 1 Milyon TL Konut Kredisi Hesaplama Örneği

Akbank’ın konut kredisi aylık faiz oranı yüzde 2,99 olarak açıklandı. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi kullananlar, aylık 30.798 TL kredi taksiti ödemektedir. Toplam kredi maliyeti ise 3.696.966 TL’dir.

ING Bank 1 Milyon TL Konut Kredisi Hesaplama Örneği

ING Bank’ın uyguladığı konut kredisi aylık faiz oranı yüzde 2,84 olarak belirlenmiştir. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi kullananlar, aylık 29.421 TL kredi taksiti ödemektedir. Bu kredinin toplam maliyeti ise 3.540.974 TL’dir.

Konut Kredisi Taksit Maliyetleri: Akbank, İş Bankası, ING Bank'tan 1 Milyon TL Hesaplamaları!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.