EkonomiGenelTürkiye

Türkiye’de Asgari Ücret Belirlendi: 3 Rakamdan Biri Olacak.

Asgari Ücrette Beklenen Zam Oranları Açıklandı

Vatandaşların Enflasyona Ezdirilmemesi Hedefleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son açıklamasında hiçbir vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguladı. Şu anda enflasyon rakamlarıyla birlikte asgari ücret için üç farklı tahmin yapıldı. Masadaki üç rakamdan en az birisinin geçerli olacağı bekleniyor.

Gerekli Düzenlemeler Yılbaşında Yapılacak

Cumhurbaşkanı’nın son açıklamasında, gerekli düzenlemelerin yılbaşında yapılacağı belirtildi. “Enflasyonun üstesinden gelecek bir program uyguluyoruz. Tedbirlerimizin etkisini görmeye başladık, millet destekledikçe süreç hızlanacak. Hem çalışanlarımız hem de emeklilerimiz için gerekli düzenlemeleri yılbaşında yapacağız” şeklinde konuştu.

Erdoğan Talimat Verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamasına göre, ücret düzenlemesi yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı’nın hem Hazine Bakanlığı’na hem de Çalışma Bakanlığı’na talimat verdiği ortaya çıktı.

Asgari ücret için yapılacak toplantının aralık ayında başlaması planlanıyor. 6 aylık enflasyon rakamları belirleyici bir kriter olacak. Ayrıca vatandaşların talepleri ve yapılan anket çalışmaları da dikkate alınacak.

Asgari Ücrette 3 Farklı Rakam

Asgari ücret konusunda masada üç farklı rakam olduğu belirtiliyor. Yüzde 40, 45 ve 50 zam oranlarıyla yeni asgari ücret şu şekillerde olabilir:

– Yüzde 40 zam yapıldığında: 15.962,80 TL
– Yüzde 45 zam yapıldığında: 16.532,90 TL
– Yüzde 50 zam yapıldığında: 17.103,00 TL

Türkiye'de Asgari Ücret Belirlendi: 3 Rakamdan Biri Olacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.