EkonomiGenelTürkiye

Faturanızı mutlaka kontrol edin! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 153 TL indirim!

Bu Ay Faturanızı Mutlaka Kontrol Edin! Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı 153 TL İndirim Yapılacak

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava Dalgası

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası, ülke genelinde etkisini artırmaya devam ediyor. Bu durumda pek çok kişi kombilerini açmaya başladı.

Doğalgaz Fiyatlarındaki Artış ve Keşif

Rusya-Ukrayna ve İsrail-Filistin savaşının etkileri enflasyonu ve ekonomik krizi derinleştirirken, bu sene doğalgaz fiyatlarına rekor zam beklentisi oluştu. Ancak Türkiye, Karadeniz’de gerçekleştirdiği doğalgaz keşfi ile bu kışı rahat geçirmek adına gazı karaya taşımak için çalışmalarını hızlandırdı.

Doğalgaz Faturası Gelenlere İndirim Müjdesi!

Filyos’ta düzenlenen doğalgazı karaya çıkarma töreni sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nisan ayında tüm konutlarda doğalgazı 1 ay ücretsiz olarak kullanıma sunacaklarını açıkladı. Nisan ayında doğalgaz faturası vatandaşlara kesilmeyecek ve 1 sene boyunca mutfakta kullanılan doğalgaz da ücretsiz olacak. Bu kapsamda aylık 25 m3 gaz kullanımına onay verildi.

Bedava Doğalgaz Ne Zaman Sona Erecek?

25 metreküp doğalgaz uygulaması 1 Mayıs 2024 tarihine kadar sürecek. Ortalama bir Türkiye vatandaşı için, konutlardaki ısınma ve sıcak suya denk gelen 25 metreküp doğalgaz ücretsiz olacak. Bu sayede aylık 153,25 TL doğalgaz faturası indirilecek. Örneğin, 1 Mayıs 2024 tarihine kadar 100 m3 doğalgaz kullanan bir kişinin faturası sadece 75 m3 doğalgaz üzerinden hesaplanacak.

Mevzuat Desteği ve Enerji Fiyatlarındaki Dalgalanma

Hükümet, doğalgaz fiyatlarının yüzde 25 ve elektrik fiyatlarının yüzde 50’si tutarında desteklemelerde bulunuyor. Bu yıl uluslararası piyasalarda yaşanan dalgalanma nedeniyle devletin desteğinin 394 milyar TL seviyesine ulaşabileceği tahmin ediliyor. Devlet bu desteklerle birlikte 2022 yılında 200 milyar TL’lik bir tutara ulaşmayı hedefliyor.

Faturanızı mutlaka kontrol edin! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 153 TL indirim!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.