EkonomiGenelTürkiye

Otomobil muayenelerinde yeni düzenlemeler: Kontrol edilmeyecek maddeler! Yenilenen muayene sistemiyle büyük değişiklik.

Otomobil muayenelerinde artık bunlar kontrol edilmeyecek! Muayene sistemi SİL BAŞTAN değişti!

Araç muayeneleri için yeni bir uygulama başlatıldı ve bu uygulama tüm Türkiye genelinde geçerli olacak. Arabası olan herkesi ilgilendiren bu yeni karar ile muayene sistemi değişti.

Araç Muayenesinde Artık Lastik Kontrol Edilmeyecek…

Araba sahipleri için muayene oldukça zorlayıcı bir süreçtir. Ancak, TÜVTÜRK tarafından alınan yeni bir kararla araç muayenelerinde artık kış ve yaz lastiği kontrolü yapılmayacak.

Yapılan açıklamada, lastiklerin en az 1.6 mm diş derinliğine sahip olması gerektiğinin altı çizildi. Yola Elverişlilik Muayenesi’nde ise bu sınır 2 mm olarak belirlendi ve lastiklerin dijital kumpaslarla ölçüleceği hatırlatıldı.

Araç Muayenesinde Geçmez Raporu Verilecek! Kusurlu Kabul Edilecek Durumlar…

Asimetrik lastiklerde dönüş yönü (Rotation) kullanılır. Bu lastikler, araca gösterilen yönde takılması gereken desene sahiptir. Lastiklerin dönmesi gereken yön ok şeklinde işaretlenir. Ayrıca, araca takılma yönü, iç ve dış olarak da belirtilmiştir. Aracın dış kısmında “Outside” işareti, iç kısmında ise “Inside” işareti bulunmalıdır. Eğer bu işaretlemelerde bir yanlışlık tespit edilirse, araç muayenesi kusurlu olarak sonuçlanır.

Araçta aynı aks üzerinde aynı ebat lastik kullanılması gerekmektedir. Aksi durumda, “Aynı Aks Üzerinde Farklı Ebat Lastik Kullanılmış” kusuru belirtilir.

Bu kurallara dikkat edilerek yapılan muayenelerde araç muayene onayı alabilir ve trafikte kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak, bu kurallara uyulmaması durumunda aracınız muayeneden kusurlu olarak geçmiş sayılacaktır.

Otomobil muayenelerinde yeni düzenlemeler: Kontrol edilmeyecek maddeler! Yenilenen muayene sistemiyle büyük değişiklik.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.