EkonomiGenelTürkiye

Uşak’ta Yılda 15 Milyon Liralık Elektrik Üretecek Güneş Enerji Santrali!

Uşak’ta Yeni Güneş Enerjisi Santrali Açıldı

Uşak’ın Banaz ilçesinde gerçekleştirilen yeni bir yatırımla, Güneş Enerji Santrali hizmete sunuldu. Yapılan açıklamada, santralde yıllık 15 milyon liralık elektrik üretimi yapıldığı belirtildi. Üretilen elektrik, Uşak’ta 546 yerleşim yerinin sokak aydınlatmaları ve İl Özel İdaresi’nin şantiye binası için kullanılacak. Bu sayede yılda 15 milyon liralık enerji tasarrufu sağlanabilecek.

Uşak’ın Banaz İlçesine Yeni Bir Güneş Enerjisi Santrali

Uşak’ın Banaz ilçesinde Aydem Yenilenebilir Enerji şirketi ve Uşak İl Özel İdaresi tarafından kurulan yeni bir Güneş Enerji Santrali, Uşak’ta bulunan toplamda 546 yerleşim yerinin sokak aydınlatmaları ve İl Özel İdaresinin şantiye binasının enerji giderlerini karşılamayı amaçlamaktadır.

Törende Büyük İlgi

Törene, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Banaz Kaymakamı Cuma Emeç, Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar, İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcuda gibi birçok önemli isim katıldı.

Tesisin Ömrü ve Beklenen Enerji Üretimi

Vali Ergün, törende yaptığı konuşmada, “Bu tesisin minimum ömrü 20 yıl. Yılda bugünkü fiyatlarla 15 milyon liralık bir enerji üretimi bekliyoruz. İl Özel İdaresi 15 milyon liralık enerji yükünden kurtulacak. Bizim köy sokaklarının aydınlatmaları için ödediğimiz yıllık ödeme olan 15 milyon liralık giderlerden böylelikle kurtulmuş olacağız” dedi.

Güneş Enerjisi Santrali olarak hizmete başlayan tesis, Vali Turan Ergün ve protokol üyeleri tarafından açılan şalterle elektrik üretimine başladı. Bu yeni yatırımın Uşak’ın enerji ihtiyacına önemli bir katkı sağlaması beklenmektedir.

Uşak'ta Yılda 15 Milyon Liralık Elektrik Üretecek Güneş Enerji Santrali!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.