EkonomiGenelTürkiye

Babası Değil, İŞKUR’dan 150.000 TL Geri Ödemesiz Kredi Desteği

**İŞKUR’dan 150.000 TL Geri Ödemesiz Hibe Kredi Desteği Başvuruları Açıldı**

İŞKUR, vatandaşları ekonomideki dalgalanmalardan etkilenenlere destek olmak amacıyla, kendi işini kurmak isteyenlere hibe kredi desteği sağlamaktadır. Devlet desteği ile kendi işinin patronu olmak isteyenlere İŞKUR tarafından faizsiz ve geri ödemesiz hibe para müjdesi verilmiştir.

**İŞKUR Hibe Desteği 2023! Başvuru Şartları Neler?**

İŞKUR, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını değerlendirerek engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması, engelliler ile eski hükümlülerin kendi işlerini kurmaları için projeler hazırlamalarına destek vermektedir. Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarını ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmesi ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır.

**İŞKUR Hibe Kredi Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?**

Başvurular İŞKUR üzerinden kabul edilmektedir. Başvurularını yapmak isteyen engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları projelerini hazırlayarak, bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine elden veya posta yoluyla teslim edebilirler. Ayrıca, kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri aracılığıyla bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine iletmeleri gerekmektedir.

İŞKUR tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda destek uygun bulunan kişilere onay verilmektedir. Hibe kredi desteği alacak kişiler, devlet desteği ile kendi işlerinin sahibi olabileceklerdir.

(Article length: 218 words)

Babası Değil, İŞKUR'dan 150.000 TL Geri Ödemesiz Kredi Desteği

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.