EkonomiGenelTürkiye

çıkıyor.

Erdoğan’ın masasındaki GİZLİ zam dosyası sızdırıldı! Emekli aylığı asgari ücret memur maaşı Ocak 2024 zammı – Hükümet, önümüzdeki Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi vatandaşı ekonomik olarak rahatlatmak için zam kozunu masaya sürmeye hazırlanıyor.

Temmuz ayında düşük zam alan emekliler için seyyanen zam formülü masada

Özellikle Temmuz ayında düşük zam alan emeklilerin gönlünü almak için enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammına ek olarak seyyanen zam formülünün masada olduğu belirtiliyor. Ayrıca, en düşük memur maaşı ve 2024 asgari ücret tahmini için sızdırılan rakamlar heyecan yaratıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın masasında olduğu iddia edilen zam dosyasının içinde yer alan ilk rakamlar da kulislere sızdırıldı.

2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Gelen bilgilere göre, 2024 yılında asgari ücretin ne kadar olacağına dair tahminler yapılmaya başlandı. Ekonomist Muhammet Bayram’ın yaptığı son tahmine göre, son 6 aylık enflasyonun yüzde 40 seviyesinde olması bekleniyor. Bu durumda, asgari ücretin en düşük 11.402 TL olan rakamının en düşük 15.960 TL seviyesine çıkabileceği düşünülüyor. Ancak Bayram, pazarlığın 15 bin TL seviyesinden başlayacağını iddia ediyor.

2024 MEMUR ZAMMI ENFLASYON FARKI VE EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI TAHMİNİ NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

2024 yılında memur maaşlarında en düşük zam oranıyla rakamın 33 bin TL seviyesine çıkması bekleniyor. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, yüzde 50 artış yapılacağını ifade etmişti. Öte yandan, SSK ve BAĞKUR emeklileri için sadece enflasyon farkı uygulanması durumunda yüzde 38’lik zam bekleniyor ve en düşük emekli aylığının 16 bin 500 liraya yükselmesi bekleniyor.

çıkıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.