EkonomiGenelTürkiye

Kamu Personel Alımlarında KPSS 50 Puanla Deneyimsiz DİB 13

Kamu Personel Alım İlanları

Kamu Personel Alım İlanlarıyla İlgili Haberler

Diyanet İşleri Başkanlığı, merkez teşkilatında istihdam etmek üzere 13 kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. Bu haberle ilgili detaylar aşağıda verilmiştir.

Kamu Personeli Alımı Başvuru Koşulları

Başvuracak adaylarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesine göre KPSS P-3 puan türünde en az 50 taban puanı şartı aranmaktadır. Adayların ayrıca belirtilen öğrenim düzeyinde lisans mezunu olmaları gerekmektedir.

Öte yandan, daha önce herhangi bir kurumda sözleşmeli pozisyonda çalışan ve istenmeyen harekette bulunan adaylar ile sözleşmelerinin fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmemiş olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Memur Alımı Başvuruları Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana başvurular, 23 Ekim 2023 tarihinden itibaren başlayacak ve 13 Kasım 2023 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular sadece online olarak, kurumun resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Başvuruların şahsen veya posta yoluyla yapılması kabul edilmeyecektir. Başvuru ekranında talep edilen özgeçmiş bilgileri 1000 karakteri aşmayacak şekilde girilmesi gerekmektedir.

Alım yapılacak personeller, Ankara’da düzenlenecek sözlü sınav sonucuna göre belirlenecektir. Sözlü sınav için davet edilecek adaylar, KPSS puan sıralamasına göre kadronun on katı kadar belirlenecektir.

Personel Alımı Kontenjan ve Unvanları

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, alımlar mütercim tercüman unvanı kadrosunda yapılacaktır. Kamu personel alımı için 2 Almanca, 2 Arapça, 1 Çince, 1 Fransızca, 2 İngilizce, 2 İspanyolca, 1 Japonca, 1 İtalyanca ve 1 Portekizce bölümü mezunu adaylar arasından seçim yapılacaktır.

Kamu Personel Alımlarında KPSS 50 Puanla Deneyimsiz DİB 13

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.