EkonomiGenelTürkiye

Memurlar kazançlarına zam geliyor: 2024 yılında yüzde 87 artış kesinleşti!

**Memurlar İçin Fazla Çalışma Ücretlerinde Büyük Zam**

Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’ne göre memurların saatlik fazla çalışma ücretine büyük bir zam geldi. Yapılan habere göre, yeni yılda memurların saatlik fazla çalışma ücreti 5 lira 40 kuruştan 10 lira 10 kuruşa yükselecek. Bu yeni rakamlar, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

**Bakanlık Çalışanlarına Yapılan Zam Detayları Açıklandı**

Açıklamada, bakanlıklarda görev yapan özel kalem müdürleri ve makam şoförlerinin aylık 90 saate kadar fazla çalıştıkları saat başına 10 lira 70 kuruş fazla mesai ücreti alacakları belirtildi. Aynı şekilde genel müdürlüklerde görevli şoförler de aylık 60 saati aşmamak üzere fazla çalıştıkları her saat için 10 lira 70 kuruş fazla mesai ücreti alacaklar.

**Memur İstihdamıyla İlgili Diğer Haberler**

TARİH BELLİ OLDU! SSK, Bağkur, EYT, memur emeklisine o tarihte 5 bin TL yatacak.

4A 4B 4C SSK BAĞKUR memur emeklilerinin maaşları tamamen değişiyor! Yeni en düşük emekli maaşları.

**450 Saati Geçemeyecek**

Tüm makamlar için aylık mesai saatinin toplamı 450 saati geçemeyecek. Ancak, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, kuvvet komutanlıkları, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Jandarma Komutanlığı ile çalışan personel, aylık 90 saati geçmemek üzere fazla çalıştıkları her saat için 10 lira 70 kuruş mesai ücreti almaya hak kazanacaklar.

**KPSS’siz Büro Memuru Alımı Başladı**

BAŞVURULAR ONLİNE! KPSS’siz mülakatsız kadın erkek büro memur alımı başladı.

**Günlük Ücretlerde Artış**

Yapılan açıklamaya göre, Harcırah Kanunu’na göre yurt içinde günlük ücretle tazminat tutarları yeniden hesaplandı. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve TBMM başkanlarının günlük ücreti 270 TL’den 500 TL’ye yükseltildi. Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan memurlar için ise bu ücret 465 TL oldu. En düşük kademede bulunan memurlar ise 400 TL alacaklar.

Memurlar kazançlarına zam geliyor: 2024 yılında yüzde 87 artış kesinleşti!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.