EkonomiGenelTürkiye

Memurlarda fazla mesai ücretlerinde büyük artış

Memurların Fazla Çalışma Mesai Ücretleri 2024’te Yüzde 87 Artacak

Bütçe Kanununda Önemli Bir Gelişme

Memurların fazla çalışma mesai ücretleriyle ilgili önemli bir gelişme, merkezi kanun bütçesinde yer aldı. Buna göre, memurların saat başı fazla çalışma ücreti 2024’te yüzde 87 oranında artacak.

Meclis’e Sunulan Bütçe Kanunu Tasarısında Artış İçeren Öneri

Milliyet’te yer alan habere göre, Meclis’e sunulan bütçe kanunu tasarısına göre, yeni yılda memurlara mesai ücretinde artış yapılacak. Bu artış, bir yıllık kümülatif bir artış olduğu için yüzde 87 oranında gerçekleşeceği ifade edildi.

Bütün Memurları Kapsayacak Düzenleme

Devlet memurlarının mesai dışında yaptığı çalışmalar için verilen mesai ücreti tutarı, bütün memurları kapsayacak şekilde yeniden düzenlenecek. EYT yasası kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çalışanlara ek mesai artışı yapılırken, merkezi kanun bütçesinde ise tüm memurlara ilişkin bir düzenleme yapılacak.

Yıl Başında Yapılacak Dikkat Çeken Zam

Uzmanlar, yapılacak yüzde 87’lik mesai zammının olumlu bir gelişme olduğunu ve gerçek zammın ise yıl başında yapılacağını belirtiyor. Memurların yüzde 50’ye yakın bir zam alması bekleniyor.

Ekonomist Muhammet Bayram’ın açıklamalarına göre, memurlara yapılan zamlar her zaman enflasyonun üzerinde gerçekleşiyor.

En Düşük Memur ve Memur Emeklisi Ne Kadar Maaş Alacak?

Bayram, memurlara sene sonu itibarıyla yüzde 50’ye varan bir artış yapılacağını belirtirken, mevcut enflasyon farkının yüzde 40 seviyelerinde olsa bile bu artışın gerçekleşeceğini söylüyor.

En düşük memur maaşı 33 bin TL seviyesine yükselecek, en düşük memur emeklisi maaşı ise şu anki 9 bin 876 TL seviyesinden yaklaşık olarak 15 bin TL seviyesine gelecektir, şeklinde yorumda bulunuyor.

Memurlarda fazla mesai ücretlerinde büyük artış

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.