EkonomiGenelTürkiye

Son Dakika: 3600, 4500 ve 5000 Prim Günü Olanlar İçin Hızlı ve Erken Emeklilik Mümkün!

Erken Emeklilik Düzenlemesi: SSK ve Bağ-Kur’lulara Müjde!

SSK ve Bağ-Kur’lulara Emeklilik Müjdesi

SSK ve Bağ-Kur’lulara bir dizi emeklilik müjdesi geliyor. EYT yasası sayesinde milyonlarca vatandaş emekli olabilecek. Ancak, birçok kişi halen erken emeklilik düzenlemesini bekliyor. Sigorta girişi 1999 yılından sonra olanlar, staj ve çıraklık mağdurları ve prim eksiği olan Bağ-Kur’lular erken emeklilik imkanına kavuşacak. Peki, bu haktan kimler yararlanabilecek? İşte şartlar…

Erken Emeklilik Düzenlemesi İle İlgili Detaylar

Erken emeklilik düzenlemesiyle ilgili detaylar merak ediliyor. 2. torba yasayla birlikte yeni bir EYT fırsatı doğuyor. Mart ayının başında kabul edilen EYT yasası, yaklaşık 5 milyon kişinin emeklilik hakkını yaş ve prim günü şartına bağlı olarak elde etmesini sağladı. Ancak, Bağ-Kur’lular için prim günü sayısı 9000 olarak belirlendiği için birçok Bağ-Kur’lunun EYT fırsatını kaçırmasıyla birlikte staj ve çıraklık mağdurları da ortaya çıktı. Staj ve çıraklık sigortası yapılmayan yaklaşık 250.000 kişi de erken emeklilikten mahrum kaldı. Bu kişiler için yeni bir düzenleme gündemde.

Emeklilikte Yeni Düzenleme

Emeklilikte yeni düzenleme yürürlüğe geliyor. Birçok kişi, EYT konusunda SGK’dan yapılacak açıklamayı bekliyor. Yepyeni bir EYT yasası daha geçerli olacak. SSK ve Bağ-Kur’luların yanı sıra staj ve çıraklık mağdurları da bu yasa kapsamına alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi bu müjdeyi vermişti. Emeklilik sistemi baştan aşağı değişecek. Bu düzenleme oldukça önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Sigorta girişi 1999 yılından sonra olanlar, prim eksiği olanlar, ev hanımları, staj ve çıraklık mağdurları bu haklardan yararlanabilecekler.

2. Torba Yasa Maddeleriyle Neler Değişecek?

2. torba yasa maddeleri inceleniyor. Yapılacak düzenlemelerle emeklilik sisteminde baştan aşağı değişiklik yaşanacak. Yeni bir emeklilik reformu başlıyor. Bakanlık tarafından yürütülen çalışmalar, 2. torba yasa maddeleri şeklinde meclise sunulacak. Düzenlemeler, en geç Aralık ayında genel kurulda onaylanacak. Bu düzenleme, 250.000 çıraklık ve staj mağdurunu içererek vatandaşlarımıza erken emeklilik hakkını sağlayacak.

Son Dakika: 3600, 4500 ve 5000 Prim Günü Olanlar İçin Hızlı ve Erken Emeklilik Mümkün!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.