EkonomiGenelTürkiye

Asgari ücrette büyük gelişme: Erdoğan’ın talimatıyla Bakan Işıkhan 09.00’da duyurdu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücretin Belirlenmesi Hakkında Önemli Açıklamalar Yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son dakika haberlerine göre önemli bir açıklamada bulundu. Asgari ücretin belirlenmesi konusunda tam bir uzlaşının sağlanacağını vurgulayan Işıkhan, “Amacımız, Aralık ayında 2024 yılı için asgari ücret tutarlarını da Temmuz ayındaki asgari ücret belirleme sürecinde olduğu gibi tam bir uzlaşıyla belirlemektir. İşverenler ve işçi temsilcileriyle bir araya geldiğimizde, hedefimiz Sayın Cumhurbaşkanı’nın sürekli vurguladığı gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeden korumaktır” şeklinde konuştu.

2,5 Saat Süren Toplantı Yapıldı

Üçlü Danışma Kurulu, Bakan Işıkhan’ın başkanlığında bir araya geldi. İlgili toplantı, Bakanlık tarafından gerçekleştirilen bir toplantıyla 2,5 saat boyunca sürdü. Bakan Işıkhan, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK ve TİSK temsilcileriyle bir araya gelerek öncelikle Gazze’deki bir hastanenin hedef alınarak yüzlerce insanın öldürülmesini kınadı.

“Gerektiğinde Alt Çalışma Grupları da Belirleyebiliriz”

Işıkhan, toplantının en son 2018 yılında gerçekleştirildiğini ifade ederek, mevcut sorunların çözümü için tekrar bir araya geldiklerini söyledi. Işıkhan, açıklamasında, “Sosyal diyalog ve istişare anlayışımız gereği, Üçlü Danışma Kurulu gibi sosyal diyalog mekanizmalarını düzenli olarak kullanma niyetindeyiz. Bugün de aynı niyetle çalışma hayatıyla ilgili sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirmek için bir aradayız. Sizlerin taleplerine göre, gerektiğinde alt çalışma grupları da belirleyebiliriz” dedi.

Asgari Ücrette Son Dakika Kararı Alındı

Işıkhan, asgari ücretin oybirliğiyle belirlendiğini belirterek, bu rakamın istenen seviyeye getirildiğini ve geçmişte de 500 TL destek sağladıklarını belirtti. “2 milyon işverenimizin 1,7 milyonunun bu destekten faydalandığını gördük. Amacımız, Aralık ayında 2024 yılı için asgari ücret tutarlarını da Temmuz ayındaki asgari ücret belirleme sürecinde olduğu gibi tam bir uzlaşıyla belirlemektir. İşverenler ve işçi temsilcileriyle bir araya geldiğimizde, hedefimiz Sayın Cumhurbaşkanı’nın sürekli vurguladığı gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeden korumaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ekonominin Yakın Zamanda İyileşeceği Açıklandı

Bakan, ekonominin yakın zamanda daha iyi bir duruma geleceğini ifade ederek, refah düzeyini ve milli geliri yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.

Asgari ücrette büyük gelişme: Erdoğan'ın talimatıyla Bakan Işıkhan 09.00’da duyurdu!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.