EkonomiGenelTürkiye

Dolar, sürpriz bir zamanda 33 TL olacak!

Dolar Kuru Ne Olacak? Ünlü Ekonomist Devrim Akyıl Yorumluyor

Dövize Olan Talep Düşmeyecek!

Dövizin Türkiye ekonomisindeki önemi ve değeri, kronikleşmiş sorunlarla beraber artmaktadır. Türk lirasının aşırı değerli pozisyonu devam ederken, dolar kurunun geleceği hakkındaki analizler oldukça dikkat çekmektedir. Ünlü ekonomist Devrim Akyıl ise dolar kuruna dair yeni değerlendirmelerde bulundu.

Mevduat Faizleri Yükselmiyor

Devrim Akyıl, dövize dair politikayı değerlendirerek, “Döviz sakin sakin götürülmeye çalışılıyor. İşler çok fazla sıkıştı ve aylardır sorunları çözemiyoruz. Aylardır faiz artışlarının enflasyonla mücadele için yapıldığı algısı yaratılmak isteniyor, ama asıl neden kasada para olmaması. Bugün döviz bulunsa anında faiz artışları sona erer. Bu bir imaj yaratmadır. Piyasaların durma noktasına getirilmesini yerel seçim öncesi politikacılar istemez. Para bulunamayınca hızla faizleri yükselterek paranın dövize gitmemesini istiyorlar. Ancak mevduat faizleri de yükselmiyor. Bankalar kredi vermekte çekimser davranıyor ve mevduat da toplamak zorunda kalıyorlar. Bu, sisteme zarar veriyor. Mevduat faizleri biraz daha yükselmezse dövize olan talep sona ermeyecek. Bankalar TL mevduat faizlerini yukarıya çekmek zorunda kalacaklar” şeklinde ifade etti.

Merkez Bankası Faiz Kararı!

Devrim Akyıl, gelecek hafta Merkez Bankası’nın faiz kararıyla ilgili olarak, “Ben 500 baz puanlık artışı mümkün görmüyorum. 250 baz puanlık artış güçlendi. Eğer 500 baz puanlık faiz artışı yaparlarsa, mecbur kaldıkları için yapmış olurlar” dedi.

Dolar Kuru Fiyat Tahminleri!

Devrim Akyıl, dolar kurunun geleceği hakkında yaptığı analizde, “Dolar kurunda bir değişiklik gözlenmiyor. Dolar kuru 27,72 TL’nin üstünde kaldığı sürece yukarı yönlü hareket edecektir. Zaten dolar kurunda düşüş trendi bulunmuyor. Dolar kurunda kısa vadeli hedef olarak 33 TL seviyesi gözlemlenmektedir. Bu hedefin gerçekleşmesi 1-2 ay içerisinde olacaktır. Dolar bu hedefe ulaşacaktır. Halen KKM sorunu çözülmeden dövizi kontrol altında tutmaya çalışıyoruz. Bu fiyatlar içerisinde savaş riskinin olmadığını düşünüyorum. Dışarıdan para bulunmaması nedeniyle bu fiyatlamalarla karşı karşıyayız. 2023 için belirlenen 30 TL hedefi belki gerçekleşebilir; ancak 2024 sonunda 35 TL-40 TL gibi bir dolar kuru olası değildir. Dolar kuru daha da yüksek bir seviyede dengelenmeye çalışılacaktır. Türk lirası hala aşırı değerli durumda. Anlamsız bir ekonomi politikasıyla TL’yi değerli tuttuk ve fiyatları şişirdik” şeklinde konuştu.

Not: Yukarıda yer alan değerlendirmeler yatırım amacı taşımamaktadır. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi bulunmamaktadır.

Dolar, sürpriz bir zamanda 33 TL olacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.