EkonomiGenelTürkiye

E-Devlet ile 950 TL Ödemeyi Denetleyin: Bakanlık Sizin Adınıza Yatırdı!

Aile Destek Programı Ödemeleri: Ne Zaman Yapılır?

Aile Destek Programı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere sosyal yardımlaşma amacıyla destek sağlamayı hedeflemektedir. Bu desteklerin ödemeleri yapılırken gelir miktarına göre farklılık göstermektedir. İşte bu desteklerin ne zaman yapılacağı ve detayları:

Ödeme Tarihi ve Araştırmalar

Ödemelerin ne zaman yapılacağı merak edilen bir konudur. Ekim ayı için ödemenin ne zaman yapılacağı ile ilgili araştırmalar başlamış durumdadır. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen, ödemelerin genellikle ayın 15’inden itibaren yapılması beklenmektedir. Ödemenizin durumunu öğrenmek için e-devlet üzerinden TC kimlik numaranızla veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden araştırma yapabilirsiniz.

Başvuru İçin Gerekenler

Aile Destek Programı’ndan yararlanmak için başvuru yapmak gerekmektedir. Başvuru yapabilmek için belirli şartlara uymanız gerekmektedir. Bu şartlar arasında Türk vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak ve belirli statülerde (yurt dışında çalışan, memur) olmamak gibi kriterler yer almaktadır. Başvuru işlemlerinizi e-devlet üzerinden veya ilgili sosyal yardım vakfına yapabilirsiniz.

Ödeme Miktarları Nasıl Belirlenir?

Aile Destek Programı kapsamındaki ödemeler, hane halkının ekonomik durumuna ve gelir seviyesine bağlı olarak değişmektedir. Ödeme miktarları aşağıdaki gibi belirlenmektedir:

  • 450 TL ve altı gelire sahip ailelere: 1.250 TL destek
  • 450 TL üzeri/911,15 TL ve altı gelire sahip ailelere: 1.100 TL destek
  • 911,15 TL üzeri/1372,30 TL ve altı gelire sahip ailelere: 950 TL destek
  • 1372,30 TL üzeri/2.835,60 TL’den az gelire sahip ailelere: 850 TL destek

E-Devlet ile 950 TL Ödemeyi Denetleyin: Bakanlık Sizin Adınıza Yatırdı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.