EkonomiGenelTürkiye

Ev almak isteyenlere müjde! Yüzde 20 peşinatla 1.20 faizle konut kredisi imkanı

İlk Defa Ev Alacaklara Düşük Faizli Kredi Müjdesi!

Evi Olmayanlara Güzel Haber

Ev sahibi olmayan vatandaşlar için hükümet harekete geçiyor. Uzun vadeli düşük faizli kredi imkanı sunulacak ve ödeme kolaylığı sağlanacak. İlk evini almak isteyen vatandaşlar, bu fırsattan yararlanabilecekler. İkinci ev alma isteğinde ise şartlar biraz daha sınırlı olacak.

Müjdeyi Vermişti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konu hakkında yaptığı açıklamada “Kamu olarak, ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz” diyerek vatandaşları heyecanlandırmıştı.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Başvuruların ne zaman başlayacağı merak konusu olup, vadenin 180 ay yani 15 yıl ve faiz oranının ise %1,20 olacağı biliniyor. Yüzde 1,20 faizli konut kredisi hakkındaki açıklamalar özellikle ev almak isteyenler tarafından dikkatle takip edilmektedir. Bugüne kadar yapılan açıklamalara göre, konut maliyetlerini düşürmek ve ulaşımı artırmak için çalışmalar devam etmektedir.

Kimler Başvurabilecek?

Son haberlere göre, yüzde 1,20 faizli konut kredisinden daha önce hiç evi olmayan kişiler yararlanabilecek. Bazı şartlar getirilebileceği ifade edilirken, kişilerin bir süredir aynı şehirde oturması gerekeceği bilgiler arasında bulunmaktadır.

Ev almak isteyenlere müjde! Yüzde 20 peşinatla 1.20 faizle konut kredisi imkanı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.