EkonomiGenelTürkiye

Hafta sonu Altın Fiyatları: Ons, Gram ve Çeyrek Altın Rekor Kırıyor!

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM!

Altın piyasası, İsrail ve Filistin arasındaki savaşın etkisiyle oldukça hareketli günler yaşıyor. Piyasalardaki güven azalırken, altın fiyatlarında da bu etki görülebiliyor. Hafta sonu fiyatlarına göre altın piyasasında neler oluyor? İşte son gelişmeler:

Ons Altın Atakta!

İsrail-Filistin savaşıyla birlikte ons altın yükselişe geçti. Ancak belirli bir seviyede duraksadı. Bu duraksama, kar satışlarından kaynaklandı. Ancak ons altın daha sonra yeniden yükselişe geçti. Hafta sonu fiyatlarına göre ons altın 1.981 dolara kadar yükseldi. 2.000 dolar sınırına çok yaklaşırken, önümüzdeki haftada 2.000 doları aşıp tüm zamanların rekoruna doğru ilerlemesi bekleniyor.

Gram Altın Fiyatı

Gram altın fiyatıyla ilgili olarak fiyatlamalar karmaşık bir hal aldı. Bankalar arası piyasaya göre gram altının ekran fiyatı 1.782 TL olarak görülüyor. Ancak bu fiyat üzerinden herhangi bir şekilde işlem yapılması mümkün değil. Kapalıçarşı altın piyasasında ise gram altın şu anda 1.863 TL’den işlem görüyor.

Hafta sonu altın fiyatları ise şu şekilde:

– Gram altın: 1.863 TL

– Çeyrek altın: 3.043 TL

– Yarım altın: 6.087 TL

– Tam altın: 12.123 TL

– Gremse altın: 30.247 TL

– 14 ayar altın: 1.219 TL

– 22 ayar altın: 1.779 TL

Hafta sonunda altın işlemi yapmak isteyenler, bu fiyatlardan bir miktar daha yüksek fiyatlarla karşılaşabilirler. Altın piyasası hafta sonunda kapalı olduğu için fiyat değişiklikleri takip edilemiyor. Bu nedenle kuyumcular, bu riski paylaşmak amacıyla bir miktar daha yüksek fiyatla altın satışı yapabilirler. Ayrıca şehirden şehire farklı fiyatlar da görülebiliyor.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Hafta sonu Altın Fiyatları: Ons, Gram ve Çeyrek Altın Rekor Kırıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.