EkonomiGenelTürkiye

Uşak’ta Ekmek Fiyatları Yükseldi ve Gramaj Azaldı!

Uşak’ta Ekmek Fiyatlarına Zam Geldi: İşte Son Durum

Uşak’ta ekmek fiyatlarına yılbaşından bu yana üçüncü kez zam geldi. Artan maliyetler nedeniyle 7,5 TL olan 250 gram ekmeğin ağırlığı 230 grama düşürülerek 8 TL’ye yükseldi. Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamul İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Zafer Kurnaz, maliyetlerin dayanılmaz noktaya geldiğini belirterek kilosu 30 TL olan ekmeğin kilosunu 35 TL’ye çıkardıklarını duyurdu.

Kilosu 35 TL Olan Ekmek, Gramajda Düşüş Yaşandı

Kurnaz, talepleri doğrultusunda 5 TL zam yaparak kilosu 35 TL olan ekmek fiyatının gramajında da düşüş yaşandığını açıkladı. Daha önce 7,5 TL’den satılan 250 gram ekmek, 230 grama çekilerek 8 TL’den müşteriye sunulmaya başlandı.

Maliyetlerdeki Yükseliş

Ekmek zamları hakkında bilgi veren Zafer Kurnaz, ülkedeki genel enflasyon nedeniyle fırıncılık ve unlu mamuller sektöründe kullanılan hammaddelerin maliyetlerinin dayanılmaz şekilde arttığını vurguladı. Normal ekmeklik unun 50 kiloluk çuvalının fiyatının 550 TL’den 640 TL’ye, sarı unun çuvalının ise 680 TL’ye yükseldiğini belirtti. Ek olarak, benzinin litre fiyatının 35.96 TL, mazotun litre fiyatının ise 40.51 TL olduğunu dile getirdi. Bu artan giderler göz önüne alınarak ekmeğin kilosuna 5 TL zam yapıldığını ifade etti.

Simitler de Zam Bekliyor

Uşak’ta simit fiyatlarına da zam yapılması bekleniyor. Zafer Kurnaz, mevcut durumda 7,5 TL olan 100 gram simidin fiyatını 10 TL’ye çıkarmak için teklif sunduklarını ve Valilik Komisyonunun kararını beklediklerini belirtti. Ayrıca, poğaça, açma gibi diğer unlu mamullerde de fiyat artışı taleplerinde bulunduklarını dile getirdi.

Uşak'ta Ekmek Fiyatları Yükseldi ve Gramaj Azaldı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.