EkonomiGenelTürkiye

Vakıfbank, 10 yıl vadeli 2 Milyon TL konut kredisi için ödeme taksitini duyurdu!

**Konut Kredilerinde Son Durum!**

Konut kredileri Türkiye’de popüler bir şekilde ev satın almak için kullanılmaktadır. Ancak, ekonomik göstergelerin bozulmasıyla birlikte şartlar değişti. Artık konut kredisi kullanarak ev satın almak pek de cazip olmayabilir. Bu durumu etkileyen iki farklı faktör bulunmaktadır. Bu değişkenler, konut kredilerinde görüntüyü değiştirebilir ve ev sahibi olmayı düşünen kişileri etkileyebilir.

**Yüksek Maliyetler Konut Kredilerinde:**

Konut kredileri incelendiğinde yüksek maliyetlerle karşılaşmak mümkündür. Bunun birkaç sebebi vardır. İlk olarak, konut fiyatları normalden çok daha yüksek seviyelere çıkmıştır. Bu nedenle, ev satın almak isteyenler daha yüksek miktarlarda kredi ihtiyacı duymaktadırlar. Ekonomik koşulların da değişmesiyle birlikte kredi maliyetleri etkilenmiştir. Merkez Bankası’nın belirlediği faiz oranlarının etkisiyle konut kredisi faizleri zorunlu olarak yükseltilmiştir.

**Vakıfbank Konut Kredisi Kampanyası:**

Vakıfbank, uzun yıllardır müşterilerine konut alımlarında destek sunmaktadır. Ancak bu destekler artık daha yüksek mali koşullarda gerçekleşmektedir. Düşük faizli konut kredisi dönemi sona ermiştir. Artık Vakıfbank’tan konut kredisi kullanacak kişiler ciddi maliyetleri göze almak zorundadır.

**10 Yıl Vadeye Devam:**

Vakıfbank’ın konut kredisi kampanyası kapsamında müşterilere sunulan finansman desteğinin vadeleri en fazla 10 yıl olabilmektedir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankaların 10 yıldan daha uzun vadeli konut kredisi vermesine izin vermemektedir. 120 ay vadeli kullanılan konut kredileri taksitlerin düşmesine yardımcı olabilmektedir. Ancak daha kısa vadeler tercih edildiğinde ödenmesi gereken taksit tutarları daha yüksek olmaktadır.

**Vakıfbank Konut Kredisi Maliyet Tablosu:**

Vakıfbank, konut kredisi çekmek isteyen müşterilere aylık %3,39 faiz oranıyla hesaplama yapmaktadır. 120 ay vadeli, 2 milyon TL konut kredisi için aylık taksit tutarı 69.064 TL olmaktadır. Bu kredi için bankaya toplamda ödenecek tutar ise 8 milyon TL’yi aşmaktadır.

Evi veya arabası olan kişilere duyuruldu! Sinirlama 1 Kasım’da başlıyor.
Uşak’ta ekmek fiyatları arttı! Gramaj düştü!
18 yaş üstü başvurular başladı! Belediyede KPSS şartsız çalışacak büro memuru alınıyor.

Vakıfbank müşterileri, esnek ödeme imkanlarından faydalanarak konut kredisi taksitlerini geri ödeyebilmektedirler. Ödemeler, müşterinin kredi başvurusu sırasında belirlediği tercihe göre planlanmaktadır. Her müşteri, kendisine en uygun esnek ödeme modelini seçebilmektedir.

Vakıfbank, 10 yıl vadeli 2 Milyon TL konut kredisi için ödeme taksitini duyurdu!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.