EkonomiGenelTürkiye

180 Ay Vadeli 1.20 Konut Kredisi Paketinde Son Durum: Kredi Çekme İmkanı Kısıtlanıyor!

180 Ay Vadeli 1.20 Konut Kredisi Paketinde Yeni Gelişme! Bu Kişiler Kredi Çekemeyecek

Konut Kredisi Çekmek İsteyenlerin Yüzünü Güldüren Bir Gelişme!

Konut kredisi çekerek ev sahibi olmak isteyen kişiler, yükselen faiz oranlarıyla mücadele etmek zorunda kalıyor. Ancak devlet, bu duruma bir çözüm getirmek için devreye girme kararı aldı. Alt gelir grubu için TOKİ tarafından 250 bin sosyal konut projesiyle başvurular alınırken, orta gelir grubu için de devlet destekli ucuz kredi desteği sağlanacağı bildirildi. Kredi paketi hakkındaki yeni açıklama, hükümet tarafından yapılacak ve bazı kişilerin bu krediden yararlanamayacağı belirtilecektir.

1.20 Konut Kredisi Paketi Başvuruları İçin Önemli Bir Karar

Konut kredisi paketi başvuruları için hükümet tarafından yapılacak açıklama heyecanla beklenirken, kredi faiz oranıyla ilgili ilk rakamın 1.20 olarak belirlendiği duyuruldu. İnşaat sektörü temsilcileri, bu oran üzerinde hükümetle pazarlık masasına oturdu ve oranın psikolojik eşik olan %1 seviyesinin altında kalması talep edildi. Yeni oranın %0.99 ve altında olması için pazarlık yapılırken, kredi paketinden yararlanamayacak kişiler de belli oldu.

İlk 5 Sene Satış Yapılamayacak!

Kampanyadan yararlanarak konut satın alan kişilere, evlerini ilk 5 sene boyunca satmama şartı getirildi. Ayrıca bu kampanyaya sadece ilk evini alacak kişiler başvurabilecek. Yani daha önce tapusu olan kişiler bu paketten yararlanamayacak. Kendi veya eşi üzerine evi olan kişiler, bu kredi paketinden yararlanamayacaklar.

Kampanya Detayları

– Uşak, Ankara, İstanbul, İzmir ve 33 ilde geçerli olan kampanya kapsamında prefabrik ev inşa edenlere Milli Emlak tarafından uygun fiyatlarla arsa tahsisi yapılacak.
– Tüpe gelen zam haberine göre İpragaz, Milangaz ve Aygaz markalı tüplerin fiyatı 877 TL olarak belirlendi.
– Şeker hastalığına dikkat çeken bir haberde, bu hastalığın belirtileri ve dikkat edilmesi gerekenler anlatılıyor.

Kredi paketiyle ilgili son aşamaya gelindiği ifade edilirken, söz konusu kredi paketinin Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankaları tarafından sağlanabileceği belirtiliyor.

180 Ay Vadeli 1.20 Konut Kredisi Paketinde Son Durum: Kredi Çekme İmkanı Kısıtlanıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.