EkonomiGenelTürkiye

81 ilde yeni dönem başladı! Para çekme sınırı ATM’lerde değişti, kontrol etmek için acele edin!

ATM’lerde para çekme sınırı değişti gitmeden kontrol edin: 81 ilde sil baştan yeni dönem!

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken ne yazık ki Türk Lirası bu nedenle büyük bir değer kaybı yaşamıştı. TL’de yaşanan değer kaybı vatandaşın elindeki birikimi büyük bir hızla eritirken vatandaşın cebinde taşımak zorunda olduğu para miktarı da yükselmişti.

Bankalarda Yeni Dönem Başlıyor: ATM’lerde Para Çekme Limiti Değişti…

Enflasyon nedeniyle peş peşe gelen zamlar hizmet ve ürünlerin fiyatlarında rekor yükselişlere neden olurken bu da vatandaşın nakit paraya olan ihtiyacını arttırdı. Bankalar süreçte artan iş yükünü azaltmak için peş peşe yeni önlemleri devreye almaya devam ederken bu önlemlerden biri de limit düzenlemesi olarak öne çıktı.

Nakit ihtiyacı olan kişiler banka hesaplarından para çekmeyi tercih ederken ATM’lerden para çekmek isteyen kişilere iyi haber geldi. Bankalar artan para sirkülasyonu nedeniyle ATM’lerden para çekmek isteyen kişiler için limit artışına gitti. Ancak söz konusu karar ile şubelerden para çekme sınırı da düşürülecek.

Banka Hesabı Olanlara Kötü Haber! Bankadan Para Çekmek İsteyenler Kontrol Etsin…

Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı ve ekonomist Şenol Babuşcu yapmış olduğu açıklamasında, “Bankalar, belli bir tutarın altında para çekme-yatırma, fatura ödeme, EFT gibi işlemleri banka şubesi dışındaki kanallara yöneltmek için harekete geçti. Birçok banka uzun süredir belirli bir tutarın altındaki nakit para işlemleri için müşterilerini ATM’lere yönlendirirken bazı bankalar artık 10.000 TL altındaki işlemlerin gişeden yapılmasını yasakladı” diyerek limit güncellemesi geleceğini ifade etti.

Pek çok bankada yeni limit uygulanmaya Pazartesi günü itibariyle başlarken hem ATM’den hem de şubelerden para çekme ve yatırma limiti değiştirildi. Yeni limitler ile bankadan işlem yapmak isteyen kişiler şubeler yerine ATM’lerden işlem yapabilecekler.

81 ilde yeni dönem başladı! Para çekme sınırı ATM'lerde değişti, kontrol etmek için acele edin!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.