EkonomiGenelTürkiye

“VGM’den Aylık 1.250 TL Ödeme ile İlgili Başvuru Ekranı Açıldı!”

Vakıf Bursları 2023-2024 Eğitim Yılında Başvuru Alacak!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, üniversite öğrencileri KYK bursunun yanında vakıf burslarından da faydalanabilecekler. İlgili duyuruda, ilkokul, ortaokul, lise, yükseköğrenim ve yabancı uyruklu öğrencilere verilen burslar için başvuruların 2023-2024 eğitim yılında alınacağı belirtildi. Başvuruların elektronik ortamda www.vgm.gov.tr üzerinden yapılacağı duyuruldu. İşte VGM burs detayları!

Öğrencilere Aylık 1.250 TL Burs Müjdesi

2023-2024 eğitim yılında VGM bursu için aylık 750 TL ortaöğrenim eğitim yardımı bursu ve aylık 1.250 TL yükseköğrenim bursu verilecektir.

Başvurular tamamlandıktan sonra başvuru değerlendirme ve sonuç açıklama dönemlerine ilişkin tüm duyurular yine www.vgm.gov.tr üzerinden yapılacaktır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü 2023-2024 Eğitim Yılı Burs Başvuru Tarihleri

Ortaöğrenim Bursu (ilkokul/ortaokul/lise): Başvurular sona ermiştir, değerlendirme işlemleri devam etmektedir.

Yükseköğrenim Bursu (ön lisans/lisans): Başvurular için tıklayınız… 20 Ekim 2023 – 31 Ekim 2023

Yabancı Uyruklu Öğrenci Bursu (ön lisans/lisans): Başvurular için tıklayınız… 20 Ekim 2023 – 31 Ekim 2023

Duyurunun Tamamı

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ortaöğrenim Eğitim Yardımları ve Yükseköğrenim Bursları için alınan başvuruların açık kontenjanlar nispetinde, belirli kriterlere göre öğrencilere verildiğini duyurdu. Başvuru alma, değerlendirme, burs bağlama ve takip işlemleri Vakıflar Yönetmeliği ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

Başvuruların sorunsuz ve doğru bir şekilde yapılabilmesi için dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Sosyal medyada ve çeşitli internet sitelerinde yanlış bilgilerin yayıldığı ve sahte sayfa ve hesaplar aracılığıyla kişisel veri toplandığı öğrenildi. Bu nedenle, bu tür sahte haberlere, sayfalara ve hesaplara itibar edilmemesi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bursları ile ilgili her türlü duyurunun ve başvuru işleminin www.vgm.gov.tr adresinden takip edilmesi önemlidir.

Başvuruların en sağlıklı ve kolay şekilde bilgisayardan yapılması gerektiğinin unutulmaması ve cep telefonu ya da tabletlerdeki işletim sistemlerinin güncel olmamasından kaynaklanan sorunlar nedeniyle başvurularda sıkıntı yaşanabildiğinin altı çizilmektedir. Cep telefonu ile yapılan başvurularda, harf ve rakamların tek tek klavye üzerinden girilmesi gerektiği ve isimlerde Türkçe karakterlerin doğru şekilde kullanılması gerektiği vurgulanmaktadır.

Doğru ve kolay bir başvuru için mutlaka başvuru kılavuzlarının okunması önerilmektedir. Başvuru kılavuzlarına başvuru giriş ekranlarından ulaşılabilmektedir.

Başvuruda beyan edilen bilgilerin ilgili kamu kurumları tarafından doğruluk kontrollerinin yapıldığı ve gerektiğinde belge talep edildiği belirtilmektedir. Beyan edilen bilgilerin yanlış veya gerçeğe aykırı olduğunun tespit edilmesi durumunda başvurunun iptal edileceği üzerinde durulmaktadır. Başvuru süresi içinde, başvuru formuna yeniden girilerek bilgilerin güncellenebileceğinin altı çizilmektedir.

Bölge Müdürlüklerinin başvurunun değerlendirilmesi için belge talep edebileceği ve belirtilen iletişim bilgilerinin güncel ve kullanılan durumda olması gerektiği hatırlatılmaktadır. Belge talep edildiğinde, belgelerin belirtilen sürede Bölge Müdürlüklerine iletilmesi gerektiği önemle vurgulanmaktadır. Aksi takdirde, burs başvurusunun iptal edileceği ifade edilmektedir.

Eğer başvuru formunda nüfus bilgileri için ekran açılmıyorsa, güvenlik ürünleri veya cihazlarının formların açılmasını engellemiş olabileceği ve kamu kurumlarından yapılan başvurularda bu sorunun yaşanabileceği belirtilmektedir. Sorunu çözmek için kurumla iletişime geçmek veya kurum dışından başvuru yapmak önerilmektedir.

Bölge Müdürlüklerinin iletişim bilgilerine buradan erişilebilmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.