EkonomiGenelTürkiye

GİB, 2000 Kamu Memur ve Personel İçin 5 Unvanda Alım Yapacak

Gelir İdaresi Başkanlığı Personel Alımı

Gelir İdaresi Başkanlığı, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 2000 kamu memur ve personel alımı yapacağını duyurdu. Alımlar, vergi dairesi müdürü, gelir uzmanı, tekniker, avukat ve mühendis kadrolarına yapılacak olup dolu ve boş kadrolarda yapılan değişiklikler üzerine işe alım gerçekleştirilecektir.

İlan Detayları

Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı ilanına 81 şehirde ikamet şartı olmadan yapılan başvurular kabul edilecektir. İlan detayları ve başvuru koşulları hakkında daha fazla bilgiye kamupersonelialimi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Kamu Personel Alımı Başvuru Şartları

Adayların başvuruda bulunabilmesi için belirli eğitim, KPSS ve yaş şartlarını karşılamaları gerekmektedir. İlanın yayın tarihi itibarıyla 36 yaşını doldurmamış olmanız gerekmektedir.

Önlisans ve lisans mezunları için belirtilen bölüm şartlarına uyum sağlamanız talep edilmektedir.

Başvuru yapacak adayların kamu haklarından mahrum bırakılmamış olması ve kurum tarafından yapılacak olan arşiv ve güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması gerekmektedir. Ayrıca sabıka kaydınızın bulunmaması da istenmektedir.

Emekli olmayan ve emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığından faydalanmayan adaylar arasından erkek ve kadın adaylar başvuruda bulunabilir.

Erkek adayların askerlik görevlerini tamamlamış veya muaf olmaları gerekmektedir.

Adayların görev yapmalarına engel olabilecek herhangi bir akılsal veya fiziksel hastalıklarının olmaması beklenmektedir.

Kamu Memur Alımında KPSS Şartı

2022 veya 2023 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından lisans mezunlarının P – 3 puan türünde en az 70 taban puana sahip olmaları gerekmektedir. Önlisans mezunları için ise P – 93 puan türünde en az 70 taban puanı karşılamaları gerekmektedir. Uzmanlık ve uzman yardımcılığı kadroları için bazı durumlarda 80 taban puan şartı aranabilir.

Başvuru Şekli ve Tarihi

Başvurular 21 Kasım 2023 tarihinde başlayacak ve 30 Kasım 2023 tarihinde sona erecektir. Başvuru yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeniz önemlidir.

Gelir İdaresi Başkanlığı başvuru kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.+

GİB, 2000 Kamu Memur ve Personel İçin 5 Unvanda Alım Yapacak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.