EkonomiGenelTürkiye

“Son Dakika: Araç Sahiplerine Yüzde 50 Zam Duyurusu!”

**Araç Sahiplerini Son Dakika Mola! 1 Kasım İtibariyle Yüzde 50 Zam Duyurusu**

Araç sahipleri için akaryakıt fiyatları, kasko ve poliçe ücretleri, yedek parça fiyatları gibi maliyetler her geçen gün artmaktadır. Ancak son dakika gelişmeleri ile milyonlarca araç sahibinin dikkatini çeken bir haber ortaya çıktı.

ZiraatBankası (E) Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank(E) Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı olan Prof.Dr. Şenol Babuşcu’nun son dakika açıklamasına göre araç sahipleri, 1 Kasım tarihi itibariyle tahsil edilen ücretlere yüzde 50 zam ödeme durumunda kalabilirler.

**Köprü ve Otoyol Ücretlerine Rekor Zam Talebi!**

ZiraatBankası (E) Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank(E) Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Şenol Babuşçu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı bir gönderiyle Kasım ayında köprü ve otoyol ücretlerine yüzde 50’nin üzerinde zam yapılacağını duyurdu.

Babuşçu, “Köprü ve otoyol ücretlerine Kasım ayında % 50’nin üzerinde zam yapmak için çalışmalar sürdürülüyor…” ifadeleriyle köprü ve otoyol ücretlerine 1 Kasım 2023 tarihi itibariyle yüzde 50 zam talebinde bulunulduğunu belirtti.

**Güncel Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri Ne Kadar, Kaç TL?**

Devlete ait olan ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin geçiş ücretleri aşağıdaki şekildedir:

– Tek yön otomobil için 8.5 TL
– Hafif ticari araçlar için 11 TL
– Motosikletler için 3.5 TL

Özel şirketler tarafından inşa edilen ve işletilen köprü ve otoyollar içinse geçiş ücretleri şu şekildedir:

– Osmangazi Köprüsü: 190 TL
– Çanakkale Köprüsü: 205 TL
– Ankara-Niğde Otoyolu: 140 TL
– Malkara-Çanakkale Otoyolu: 280 TL

Bu zam talebi, henüz komisyona sunulmuş ve görüşülmüş durumdadır. Hükümetin onaylaması halinde 1 Kasım 2023 tarihi itibariyle söz konusu ücretlerde yüzde 50 oranında bir artış yaşanması beklenmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.