EkonomiGenelTürkiye

TBMM’den müjdeli haber: Emekli maaşları artıyor!

**TBMM’de Emeklilere 5 Bin TL İkramiye Düzenlemesi**

Emeklilere Müjde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından, bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) pek çok önemli gündem maddesi görüşülecek. En çok merak edilen konu ise emeklilere yapılacak olan 5 bin TL ikramiye düzenlemesi olacak. Ayrıca, bütçe, kentsel dönüşüm ve konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi gibi konularda da birtakım düzenlemeler Genel Kurul’a getirilecek.

Ödemeler Yakında Yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamada, çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesinin yapılacağı belirtildi. Ancak, bu düzenlemenin çalışan emeklileri kapsamadığı ifade edildi. Emekliler, bu nedenle TBMM’nin yapacağı çalışmaları yakından takip etmeye başladı.

Emeklilere yapılacak olan 5 bin TL’lik ikramiye düzenlemesinin kasım ayı içerisinde hesaplara yatırılması bekleniyor. Ayrıca, konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için izin belgesi alınacağı tahmin ediliyor.

Meclis Çalışmalara Başladı

Vatandaşlar ve emekliler, TBMM’nin çalışmalarını yakından takip ediyor. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün ve yarın 12. Kalkınma Planı görüşülecek. 26 Ekim Perşembe günü yıl geneli bütçe görüşmesi yapılacak ve 27 Ekim’de TBMM, Kuma Denetçiliği Kurumu ve Sayıştay’ın bütçeleri görüşülecek.

Emekliler için planlanan 5 bin TL’lik ikramiyenin Kasım ayının ilk haftası içerisinde hesaplara yatırılması bekleniyor. Bu düzenleme, emeklilere müjde niteliği taşıyor ve emeklilerin maddi durumuna katkı sağlayacak.

TBMM'den müjdeli haber: Emekli maaşları artıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.