EkonomiGenelTürkiye

“Remzi Özdemir’den 20 konut kredisi müjdesine dair kötü haber!”

1.20 Konut Kredisi Müjdesi Bekleyenlere Kötü Haber! Remzi Özdemir Duyurdu İptal Oldu

Ucuz ev sahibi olmak isteyen kişilerin büyük bir heyecanla beklemiş oldukları ucuz konut kredisi kampanyası için ekonomist Remzi Özdemir’den gündemi sallayan bir açıklama yapıldı.

Neden 1.20 Konut Kredisi İptal Edildi?

Yükselen ev fiyatları kiralık konut fiyatlarını da rekor seviyelere yükseltirken kiracılar süreçte ev sahibi olmanın yollarını aramaya başlamıştı. Alt gelir grubu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile TOKİ 250 bin sosyal konut projesi için başvuruları almaya başlarken orta gelir grubu için ise düşük faizli konut kredisi kampanyası gündeme taşınmıştı.

Mayıs ayında yapılan genel seçimden önce açıklanan düşük faizli orta gelir grubu konut kredisi kampanyası aradan geçen uzun süreye rağmen ne yazık ki bir türlü başvuruya açılmamıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında kurulan ortak grubun kredi paketi hakkında çalıştıkları ifade edilirken sürecin uzaması kredi paketinde sorun olduğu şeklinde yorumlanmıştı.

Kredi Verilecek mi?

Remzi Özdemir köşe yazısında internet üzerinden 1.20 faizli konut kredisi hakkında araştırma yaptığını belirterek konu hakkında 12 binden fazla haber bulduğunu dile getirdi. Özdemir, “Nas’dan Ortodoks’a geçtiğimiz şu günlerde kredi faizleri füze gibi yükselirken aylık 1,20 yani yılda 14,4.Bankalar 45-50 aralığında mevduat toplayacak sonra bunu, hükûmet istedi diye 14,4’den konut kredisi olarak verecek. Hem de enflasyonun yüzde 60’a ulaştığı bir ülkede.” dedi.

Bu durumda, bu kredinin verilmesinin artık imkansız olduğunu belirterek kredi paketinin iptal edileceğini ya da verilse bile çok ağır şartlarla düşük limitli olarak verileceğini iddia etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.