EkonomiGenelTürkiye

“SGK’dan SSK, 4a, 4b ve 4c ile BAĞ-KUR’lulara 33.388 TL Toplu Ödeme Müjdesi”

# Doğum Yardımı: Asgari Ücretli Anneler de Hakkını Alıyor

## Doğum Yardımı Nedir ve Koşulları Nelerdir?

Devletten doğum yapan kadınlara sunulan doğum yardımı ödemesi artık asgari ücretli annelere de verilecek. Bu sosyal yardımı almak için annelerin son bir yıllık sigorta kayıtları incelenir ve en az bir yıl içinde 90 gün prim ödemesi yapmış olan kadınlara doğum yardımı ödemesi doğum sonrasındaki iki ay içerisinde yapılır.

## Doğum Yardımı Miktarı ve Başvuru Süreci

Geçici iş göremezlik ödemesi ve doğum yardımı rapor süresi 112 gün olarak belirlenmiştir. Doğum sonrasında iki ay içinde ödeme yapılacak olup asgari ücretli bir anne toplamda 33.387 TL ödeme alabilecektir. Doğum raporu, doğum bildirimi, işveren tarafından onaylanmış doğum izin belgesi, ikametgah belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopisi gibi belgelerin SGK’ya sunulması durumunda ödemeler alınabilir.

## Doğum Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğum yardımı başvurusu bizzat SGK’ya yapılabilir. Başvuruları posta yoluyla veya e-devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

**1. Posta Yoluyla Başvuru:**
Gerekli belgeleri toparlayarak dilekçe oluşturmalı ve bu dilekçeyi SGK’nın resmi internet sitesinden edinebileceğiniz doğum yardımı başvuru formunu doldurarak göndermelisiniz.

**2. E-Devlet Üzerinden Başvuru:**
E-devlet hesabınızdan giriş yaparak SGK sekmesini tıklayabilir, doğum yardımı başvurusu seçeneği üzerinde bulunan başvuru formunu doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. E-devlet üzerinden yapılan başvurular elektronik olarak takip edilebilir. Başvuru sonucu ise SMS veya e-posta yoluyla bildirilecektir.

Başvuru yaparken eksik veya yanlış bilgi vermeme konusunda dikkatli olmanız gerekmektedir. Tüm koşulları sağlayan asgari ücretli annelerin de doğum yardımından hakkını alabilmesi için başvurularını zamanında ve doğru şekilde yapmaları önemlidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.