EkonomiGenelTürkiye

Ak Parti’ye Türkiye Kamu-Sen’den Ziyaret: Sorunlar Raporu sunuldu!

**Türkiye Kamu-Sen, Kamu Çalışanlarının Taleplerini AK Parti’ye İletti**

Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney’in katıldığı bir ziyaret gerçekleştirildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ı geçtiğimiz günlerde ziyaret eden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve ekibi, hazırladıkları raporu sunarak AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler’e de acil çözüm bekleyen sorunları içeren raporu takdim etti.

Ziyaret sırasında Genel Başkan Önder Kahveci şu konuları gündeme getirdi:

**1. 3600 Ek Gösterge:** Kamu görevlilerinin 1. dereceye gelmesi durumunda tamamına 3600 ek gösterge verilmesi talep ediliyor. Bu bağlamda TRT personelinin ek göstergedeki sorunlarının da çözülmesi gerekiyor.

**2. Yardımcı Hizmetlilerin Statüsü:** Yardımcı hizmetlilerin genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi isteniyor.

**3. Emeklilere Ek Ödeme:** Kamu görevlilerine yapılan 8.077 TL’lik ilave ek ödemenin emeklilere de yapılması talep ediliyor.

**4. Vergi Dilimleri:** Vergide adaletin sağlanması amacıyla kamu görevlilerinin vergi dilimlerinin yüzde 15’e sabitlenmesi isteniyor.

**5. Sosyal Güvenlik Hakları:** 2008 öncesinde işe başlayanlarla 2008 sonrasında başlayanlar arasındaki sosyal güvenlik haklarındaki farklı uygulamaların giderilmesi talep ediliyor.

Kahveci, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’e ilettikleri konuların çoğunluğun kamu görevlilerinin sorunlarını çözebilecek nitelikte olduğunu belirtti. Memurlar ve emekliler, TBMM’den olumlu bir karar bekliyor. Türkiye Kamu-Sen olarak 3600 ek gösterge konusunda Sayın Cumhurbaşkanı tarafından verilen sözün hayata geçmesinin önemli olduğunu vurguladıkları raporlarında yer aldığını ifade etti.

2023 yılı sonuna kadar kamu çalışanlarının taleplerini karşılayacak düzenlemelerin yapılmasının beklenildiğini belirten Kahveci, bu taleplerin sonuçlandırılması konusunda takipçi olacaklarını bir kez daha vurguladı.

Ak Parti'ye Türkiye Kamu-Sen'den Ziyaret: Sorunlar Raporu sunuldu!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.