EkonomiGenelTürkiye

Dolar Hesabı Sahiplerine Bakan Şimşek’ten Kötü Haber!

Bankada dolar hesabı olanlara yastık altı doları biriktirenlere Bakan Şimşek’ten kötü haber!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamaya göre, son dönemde artan dolar kurundan dolayı bankada dolar hesabı açan ve evinde yastık altı dolar biriktiren vatandaşlar için kötü haber geldi.

Enflasyonun düşeceği tarih açıklandı

Bakan Şimşek, faiz ve dolar kuru ile ilgili önemli bilgilerin yanı sıra enflasyonun düşeceği tarihi de duyurdu. Son dönemde yükselen dolar kurundan dolayı birçok kişi tekrar dolar yatırımına yönelirken, küresel piyasalardaki dalgalanmalar ve vatandaşların dolar talebi nedeniyle dolar kurunda büyük bir yükseliş yaşanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten son dakika dolar açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen “Geleceğe Yatırım Girişimi (FII) Konferansı” etkinliğine katıldı ve burada önemli açıklamalarda bulundu. Yeni yatırımcıları Türkiye’ye çekmek için çalışmalarını sürdüren Bakan Şimşek, hükümetin ekonomi politikaları hakkında bilgilendirme yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi programımızı destekliyor. Politika faizlerini geçmiş 12 ay değil gelecek 12 ayın enflasyon beklentileri ile karşılaştırmak doğru olacaktır. Programımız devam ediyor ancak Merkez Bankası’nın rezervleri 26 milyar dolar arttı.” şeklinde konuşarak dolar kurunun düşeceğini açıkladı.

CDS’ler 300 baz puan düştü. Doğru yoldayız. Ekonomi programımız bir takvime bağlı. Sonuçlar alındıkça güven artacak, portföy ve doğrudan yabancı yatırımlar gelecektir, dolayısıyla dolar kaybedecek ve enflasyonda hızlı bir düşüş gözlenecektir.” şeklinde konuştu.

Dolar Hesabı Sahiplerine Bakan Şimşek'ten Kötü Haber!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.