EkonomiGenelTürkiye

Kredi kartlarında yarın yeni dönem başlıyor!

# Kredi Kartlarına Faiz Oranlarında Artış Bekleniyor

## Merkez Bankası Faiz Kararını Açıklayacak

Türkiye’de enflasyonun artması ve ekonomik krizin devam etmesi nedeniyle birçok kişi kredi kartı kullanmak zorunda kalıyor. Ancak bu durum pek de iyi bir haber değil. Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararıyla ilgili de gözler Türkiye’nin üzerinde.

### Faiz Oranlarında Yükselme Bekleniyor

Merkez Bankası, faiz kararını yarın saat 14.00’te açıklayacak. Uzmanlara göre, Merkez Bankası’nın bu ay da faiz artırımına gitmesi bekleniyor. Bu durum ise kredi kartı faizlerine nasıl yansıyacak?

### Geçtiğimiz Ay Yüzde 5 Artırılmıştı

Merkez Bankası, geçtiğimiz ay politika faizini 5 puan artırarak yüzde 30’a çıkarmıştı. Ekim ayı faiz kararının da aynı oranda artması bekleniyor. Bankaların açıklayacağı faiz kararının ardından faiz oranlarında değişiklik yapılması bekleniyor.

### 400 TL Civarında Fazla Ödeme

Aktarılan son habere göre, eğer faiz oranı yüzde 35’e çıkarsa, referans faizi yüzde 3,17 seviyesine yükselecek. Bu da kredi kartı faizinin yüzde 3,72, gecikme faizinin ise yüzde 4,02 seviyesine çıkması anlamına geliyor. Ortalama olarak hesaplandığında, 10 bin TL borcu olan bir kişi geciktirdiği takdirde 400 TL civarında fazladan para ödemiş olacak.

Sonuç olarak, Merkez Bankası’nın faiz kararının açıklanmasıyla birlikte kredi kartı faizlerinde artış bekleniyor. Bu durum vatandaşların daha fazla ödeme yapmasına neden olabilir. Bankaların açıklayacakları faiz kararlarına dikkat etmek ve borçlarını düzenli bir şekilde ödemek önemlidir.

Kredi kartlarında yarın yeni dönem başlıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.