EkonomiGenelTürkiye

Yayınlanan Resmi Gazete ile Öğrencilere Büyük Müjde Var!

**Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesi Konusunda Karar Yürürlüğe Girdi**

Yeni yayımlanan bir Cumhurbaşkanlığı Kararı olan “Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar”, Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kararla, üniversite öğrencilerine destek olabilmek amacıyla teknolojik cihaz ve internet desteği sağlanacak.

**Kimler Bu Destekten Yararlanabilecek?**

Bu destekten yararlanmak için bazı şartları yerine getirmek gerekmektedir. Aşağıda şartlar ve detaylar açıklanmaktadır:

1. 26 yaşından gün almamış olmak
2. Açık öğretim öğrencisi olmamak, örgün eğitimde okumak
3. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

Eğer yükseköğretimde okuyan bir öğrenci yukarıdaki şartları taşıyorsa, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanacaktır.

**Cihaz Destek Miktarı ve Kullanım Koşulları**

Bu destek kapsamında, mobil cihaz ve bilgisayarların elektronik ortamda düzenlenen faturalarıyla yapışan satın almalarda kullanılan cihazlar için en fazla 9500 Türk Lirası tutarında destek alınabilecektir. Ancak ikinci el telefonlar bu desteğin kapsamına girmemektedir.

Her öğrenci için sağlanacak toplam destek miktarı maksimum 5.500 Türk Lirasını geçmeyecektir. Ayrıca, destekten faydalanan bir öğrencinin cihazı en az 2 yıl boyunca kullanması gerekmektedir. Diğer teknolojik cihazlarda da aynı kural geçerlidir, yani sadece adına destek verilen öğrenci, mobil cihaz ve bilgisayarı kullanabilecektir. Bu şekilde, destek verilen cihazların amacı dışında kullanılmaması sağlanmış olacaktır.

**İnternet Desteği Detayları**

Öğrencilere sağlanacak internet desteği, aylık 10 GB’ye kadar ücretsiz olacak ve en fazla 12 ay boyunca devam edecektir. Ancak bu destek, öğrencinin adına kayıtlı olan bir hatla sınırlı olacaktır. Yani, destek başvurusu yapan öğrencinin kendi adına kayıtlı bir hat üzerinden yapılması gerekmektedir. Destek, bir başkasının adına kayıtlı olan hatlarda sağlanmayacaktır.

**Kararın Yürürlüğe Girmesi**

Bu karar 1 Kasım tarihinde yürürlüğe girecektir. Üniversite öğrencileri, bu tarihten itibaren destek başvurusunda bulunabileceklerdir ve bu şekilde teknolojik cihaz ve internet desteğinden faydalanabileceklerdir.

Yayınlanan Resmi Gazete ile Öğrencilere Büyük Müjde Var!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.