EkonomiGenelTürkiye

18-29 yaş arası gençlere devletten 4.628 TL teşvik!

18 – 29 yaş arası gençler için şartlar açıklandı! Devlet 4.628 TL teşvik tutarı ödeyecek – Devlet ekonomiyi canlandırmak ve vatandaşları desteklemek amacıyla yeni uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyor.

SGK’dan Gençlere Teşvik Ödemesi! Başvuru Şartları Neler?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, gençlerin iş hayatında aktif rol oynamasının, ekonomik kalkınma, yatırım ve istihdam ikliminin iyileştirilmesi açısından önemli olduğunu belirtti. Genç girişimcilerin desteklenmesi, ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının sağlanması amacıyla uygulamaya konulan Genç Girişimci Teşvikinin bir nevi can suyu olduğunu ifade etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, Genç Girişimci Teşviki hakkında bilgi verdi. Kurt, genç girişimcilerin desteklenmesi amacıyla 1 Haziran 2018 tarihinde başlatılan bu teşvikten yararlanabilmek için bazı şartların olduğunu belirtti.

Gençler İçin Başvuru Şartları Neler?

Destekten yararlanabilmek için, sigortalının kendi işinde aktif olarak çalışması veya işi kendisi tarafından sevk ve idare edilmesi gerektiğini belirten Kurt, 18 yaşını doldurmadan önce mükellefiyeti başlayan gençlerin, 18 yaşını doldurdukları tarihten itibaren 1 yıl boyunca bu teşvikten yararlanabileceklerini söyledi. Ayrıca, mükellefiyet başlangıç tarihi itibariyle 29 yaşını doldurmamış sigortalılar da yine 1 yıl süreyle bu teşvikten faydalanabilecekler. Ancak, mevcut bir işletmeye sonradan ortak olunması ve faaliyeti süren bir işletmenin eş veya üçüncü dereceye kadar kan/kayın hısımlarından devralınması durumunda teşvikten yararlanılamayacak. Ölüm nedeniyle faaliyetin eş ve çocuklar tarafından devralınması ise teşvikten yararlanma şartlarını etkilemeyecektir.

Devlet Teşviki Ne Kadar Süreyle ve Ne Kadar Ödüyor?

İl Müdürü Kurt, genç girişimcilerin teşvik sayesinde biraz olsun rahatlama sağlayabileceğini belirtti ve “Teşvik şartlarını taşıyan gençlerin asgari ücret üzerinden hesaplanan 4/1-b (BAĞ-KUR) kapsamındaki prime esas kazançlarının tamamı, SGK’ya yapılan başvuru tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 yıl boyunca hazine tarafından karşılanmaktadır. Örneğin, 2023 yılında bu teşvikten yararlanan bir gencimizin temmuz ayından itibaren ödeyeceği prime esas kazanç tutarı 4.628 TL olurken, bu tutar hazine tarafından tamamen karşılanacaktır” dedi. Başvuruların SGK il ve merkez müdürlükleri üzerinden yapılabileceğini belirtti.

18-29 yaş arası gençlere devletten 4.628 TL teşvik!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.