EkonomiGenelTürkiye

“Doların Rekor Kıracağı Gözlemlenen Rakam Herkesi Şaşırtacak!”

# Doların Seçime Kadar Görebileceği Rakam ve Piyasalardaki Durumu

Dolar ve gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarla dikkat çekmeye devam eden Selçuk Geçer’den yeni bir açıklama daha geldi. Geçer, yaptığı açıklamasında doların seçime kadar görebileceği rakamı söyledi. Son dönemlerde savaş sebebi ile hızla yükselmeye devam eden doların hızı ne zaman kesilecek? Doların son durumu ne?

## Piyasalardaki Son Durum

Piyasalardan alınan son rakamlara göre 1 dolar şu anda 28,15 TL’ye denk geliyor. Aynı dakikalarda ise Euro 29,69 TL’den işlem görüyor. Geçer, yaptığı açıklamasında özellikle elinde doları olanlara seslenerek yatırımcısına bilgi verdi.

## TCMB Üzerinden Müdahale Yapılıyor

Merkez Bankası’nın kura baskı uyguladığını ifade eden uzman isim, doların gerçek değerini henüz göremediğini belirtti. Kurun dengelenmesi için döviz satışının durdurulduğu açıklansa da Geçer’e göre TCMB, piyasalar üzerinden kura sınırlı müdahale yapmaya devam ediyor.

## Doların Gerçek Değeri

Geçer, açıklamalarında özellikle Ekim ayı sonunda paylaşılacak FED kararına dikkat çekerek, FED’in 25 baz puan faiz artırımına gidebileceğini öngördüğünü belirtti. Faiz artışının devam edeceğini ifade eden uzman isim FED’in 2024 yılında da faiz artırımı yapabileceğini söyledi.

## 31 Mart’a Kadar Dolar 35 TL

Selçuk Geçer, yaptığı açıklamasında 31 Mart tarihine dikkat çekti. Türkiye’nin yerel seçim tarihi olan 31 Mart’a kadar doların 35 TL’yi görebileceğini belirtti.

28 Mayıs seçimlerindeki gibi bir kur patlaması beklediğini ifade eden Geçer, dolar kurunun gerçek değerinin 45 TL olacağını daha sonra 2024 Haziran ayı civarında da doların 60 TL’ye kadar çıkabileceğinin de altını çizerek tahminlerini takipçileri ile paylaştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.