EkonomiGenelTürkiye

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı güncel haberleri

Emekli Maaşlarına Yeni Zam Oranları

Emekli Aylıklarına Ek Zam Beklentisi

Emekliler, Temmuz ayından itibaren yeni zam oranlarına odaklanmaya başladılar. TBMM’nin kabul ettiği yasa teklifi, emekli maaşlarına %25 oranında bir zam yapılacağını öngörüyor. Bu zam oranı, 6 aylık enflasyon farkı ve refah payını içermektedir.

Emekli Maaşlarında Refah Payı Artışı

Özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklileri için planlanan zam oranı %19,77 idi. Ancak yeni düzenleme ile tüm sigorta kollarında emekli maaşlarına %25 oranında bir artış sağlanacak. Ayrıca bu düzenlemeyle birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 5,23 puan, memur emeklilerine ise 7,45 puan refah payı eklenmiş olacak.

Zam Oranları Kök Aylığa Uygulanacak

Zam oranları, emeklilerin kök aylıklarına uygulanacak. Örneğin, kök aylığı 6 bin lira olan bir emekli için maaş zammı, 6 bin liralık kök aylığa göre hesaplanacak ve bu kişi 7 bin 500 TL emekli aylığı almaya devam edecek. Kök aylığı 6 bin lira ve altında olanların ise emekli aylıkları temmuz ayından sonra da 7 bin 500 lira olarak ödenmeye devam edecek.

Memur Maaşlarına Seyyanen Zam

Bu düzenleme, memur maaşlarına 8.075 TL’lik seyyanen bir zam öngörüyor. Memur emeklileri seyyanen zamdan yararlanamayacak, ancak aylıklarına %17,55 oranında bir artış yapılacak. Haziran ayında en düşük memur emekli aylığı 7.901 TL iken, Temmuz ayında 9.288 TL olması bekleniyor.

Dul ve Yetim Aylıklarında Artış

Ölen eşinden veya anne babasından dolayı ölüm aylığı alanlar için de güncellemeler yapıldı. Haziran ayındaki aylıklar Temmuz ayında %25 oranında artacak. Ancak bu artış, dosyanın kök aylığına göre değişiklik gösterecektir.

Tüm bu düzenlemelerle birlikte emeklilerin maaşlarında olumlu bir artış yaşanacak ve maaşlarını daha iyi bir seviyede almaya başlayacaklar. Emekli maaşı zammıyla ilgili son gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı güncel haberleri

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.