EkonomiGenelTürkiye

Araç Sahipleri İçin Heyecan Verici Haber! Akaryakıt İndirimi Sürprizi: Benzin, Motorin, LGP ve Otogaz Fiyatları Belli Oldu

Araç Sahipleri 00.01’i Bekleyin! Akaryakıta İndirim Açıklandı: İşte Benzin, Motorin, LPG, Otogaz ve LT Fiyatı

İsrail ve Filistin arasındaki savaş ve bölgedeki gerilim, Brent petrol fiyatlarında rekor bir yükselişe neden oldu. Ancak ABD Merkez Bankası (FED) tarafından yapılan açıklamalar, petrol fiyatlarının düşmesini sağladı. Bununla birlikte, tansiyonun düşmesi ve İsrail’in kara harekatını ertelemesi, Brent petrol fiyatlarının yeniden düşmesini sağlamıştı.

Dış piyasada Brent petrol fiyatları düşerken, iç piyasada doların rekor seviyelere çıkması, akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıdı. Hem benzin hem de motorin fiyatlarına zam yapıldı. Ancak, beklenen indirim haberi nihayet motorin için geldi.

Son Dakika Motorin İndirimi! Motorine İndirim Var Mı, Ne Zaman Gelecek?

Brent petrol fiyatlarının sert bir şekilde düşmesiyle birlikte, motorine yapılan indirim haberi geldi. Brent petrol fiyatlarının 92 dolardan 82 dolara gerilemesi sonucunda, motorine ilk indirim haberi verildi. 28 Ekim 2023 Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatında 1.51 TL indirim yapılacağı açıklandı.

Hatırlanacağı üzere Ekim ayında motorin litre fiyatına 2.92 TL indirim yapılmıştı. Ancak sürücüler bu indirimin keyfini süremeden yaşanan savaş gerilimi nedeniyle 17 Ekim günü 2.25 TL zam şoku yaşadı. Yapılan 1.5 TL’lik indirimin ardından, motorin litre fiyatı yeniden 38 – 38.50 TL aralığına çekilecek.

Akaryakıta Yeni İndirim Var Mı, LPG Otogaz ve Benzin İndirimi Gelecek Mi?

Sektör temsilcileri, motorine yapılan indirimi açıklarken henüz benzin ve LPG otogaz fiyatlarına indirim haberi verilmedi. Dış piyasadaki Brent petrol fiyatı ve iç piyasadaki dolar kuru yakından takip edilmeye devam edecek.

Araç Sahipleri İçin Heyecan Verici Haber! Akaryakıt İndirimi Sürprizi: Benzin, Motorin, LGP ve Otogaz Fiyatları Belli Oldu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.