EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere Yeni Ödeme Duyurusu: SGK, 8.240 TL İle Destekliyor!

**Cenaze Ödeneği Nedir ve Başvuru Şartları Nelerdir?**

Cenaze Ödeneği Nedir?

Cenaze ödeneği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından onaylanan ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenen bir yardımdır. Ölen bir sigortalının ailesine tek seferlik yapılan bu yardım, cenaze ödeneği olarak adlandırılmaktadır.

Cenaze Ödeneği Başvuru Şartları

Cenaze ödeneğinden yararlanmak isteyenlerin bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu şartlar aşağıda detaylı bir şekilde açıklanmıştır:

– İş kazası veya meslek hastalığı sonucu ölüm durumunda,

– Sürekli iş göremezlik geliri, malullük veya yaşlılık aylığı alırken veya

– Kendisi için en az 360 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi ödemiş olan sigortalının ölümü durumunda cenaze ödeneği hak sahiplerine verilir.

Cenaze Ödeneği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Cenaze ödeneği başvurusunda bulunmak isteyenlerin hak sahipleri tarafından kuruma Gelir Aylık Ödenek Talep Belgesi ile başvurmaları gerekmektedir. Ek bir dilekçe istenmemektedir.

Ne Kadar Ödeme Yapılacak?

Cenaze ödeneği miktarları her yıl TÜFE oranında değişiklik göstermektedir. SGK’nın resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre, 2023 yılı için cenaze ödeneği miktarı 5.054,00 TL olarak belirlenmiştir.

Öte yandan, Emekli Sandığı’na bağlı olan emeklilerin vefatı durumunda yardım miktarı emeklilik aylığından düşük olmamak koşuluyla belirlenmektedir. Bu kapsamda, Ocak-Haziran döneminde vefat eden emeklilere 8.240 TL ödeme yapılacaktır. Ancak, bu ödeme alınmadığı takdirde 5 yıl içerisinde zaman aşımına uğrayacaktır.

Emeklilere Yeni Ödeme Duyurusu: SGK, 8.240 TL İle Destekliyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.