EkonomiGenelTürkiye

“Hesabınızı Kontrol Edin, Cebiniz Yanabilir! Son Dakika SMS’ini Hemen İnceleyin”

Banka Hesabı Olanlar İçin Önemli Uyarı! Cep Telefonlarınızı Kontrol Edin

Merkez Bankası Faiz Kararı Sonrası Bankalar Harekete Geçti

Dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararıyla birlikte politika faiz oranı 500 baz puan arttırılarak yüzde 30’dan yüzde 35’e çekildi. Bu kararın ardından bankalar hemen faiz oranlarını güncelledi ve banka hesabı olan milyonlarca kişiye son dakika SMS’leri göndermeye başladı. Ancak ne yazık ki banka hesabı olan kişilere yönelik kredili mevduat hesabı faiz oranında da rekor bir yükseliş yaşandı.

Bankalar Tamamen Muslukları Kapattı! Artı Para Kredili Mevduat Hesabı Faiz Oranı Rekora Ulaştı

Kredi faiz oranlarının rekor seviyelere çıkmasıyla birlikte acil nakde sıkışan vatandaşlar için bir çözüm olarak tercih edilen artı para limiti olarak bilinen kredili mevduat hesabının faiz oranı da yükseldi. Bankalar, müşterilerine bu kararı cep telefonlarına son dakika SMS’leri göndererek bildirdi.

Yapılan Güncellemelerle Artı Para Limiti Kullanan Kişiler Mağdur Oldu

Bu güncellemeler sonucunda artı para limiti kullanan ve vadesiz hesabında para bulunmayan ancak kredili mevduat hesabından para çeken veya hesap üzerinden ödeme yapan kişilere yüzde 5 faiz oranı uygulanmaya başlandı. Vatandaşlar, yapılan güncellemelerle bankaların kendilerini zor durumda bıraktığını ifade ederek faiz oranlarının düşürülmesini talep etti.

Kredi Faiz Oranları ve Kredili Mevduat Hesabı Faizi İndirecek mi? Ne Zaman Düşer?

Ekonomistlere göre, Merkez Bankası’nın parasal sıkılaşma politikasında bir değişiklik olmadığı sürece kredi faiz oranlarında bir düşüş beklenmiyor. Enflasyon oranlarının düşmesiyle birlikte faiz indirimleri yaşanacağına dair belirtiler olsa da yakın bir tarihte düşüş beklenmiyor. Devlet destekli kredi paketlerinde ise başvuru şartları ağırlaştırılacak ve kullanım denetimleri daha da sıkılaştırılacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.