EkonomiGenelTürkiye

Son Dakika! İhtiyaç Sahibi Ailelere Nakit Yardım!

**Bakanlık, Çocuklu Ailelere Yeni Maddi Destek Ödemeleri Veriyor**

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklu ailelere sunulan maddi destek ödemelerini bu sene de Cumhurbaşkanının verdiği talimatla devam ettiriyor. Çocuklu ailelerin refahını artırmak ve maddi durumu olmayan ailelere destek olmak adına, yeni bir maddi destek projesi hayata geçirildi. Bu proje kapsamında, maddi durumu yetersiz olan çocuklu ailelere çocuk başına 2.450 TL tutarında maddi yardım ödemesi yapılacak.

Maddi destekten yararlanabilmek için belirlenen başvuru şartları da değişti. İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan yardım paketlerinin süresi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bir yıl daha uzatıldı. Bu süre zarfında, çocuğu olan ailelerin maddi anlamda yaşadığı zorlukları hafifletmek amacıyla yeni bir proje duyuruldu.

Geçtiğimiz yılda e-devlet üzerinden en çok başvuru yapılan yardım paketlerinden biri olan çocuklu ailelere maddi destek paketi, bu sene güncellenen rakamlarıyla birlikte ailelere yardımcı olmaya devam edecek. Başvurular çocuk başına 2.450 TL tutarındaki destek ödemesi için başladı.

Çocuklu ailelerin mali giderleri gün geçtikçe artıyor ve devlet de bu duruma bir çözüm bulmak adına yeni bir çocuk destek paketi açıkladı. Yeni destek paketinde hem rakamlar hem de şartlar güncellendi. Ailelerin maddi zorluklarla başa çıkarken bir yandan da fatura, kira gibi masraflarla uğraşırken bir de çocukların okul masrafları ve kıyafet ihtiyaçları gibi giderlerle mücadele etmek zorlaştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklu ailelerin üzerindeki maddi baskıyı azaltmak için para yardımı yapacak. Bakanlık tarafından duyurulan yeni yardım paketi kapsamında, çocuk başına 2.450 TL maddi yardım ödemesi yapılacak. Bu ödemelerin PTT aracılığıyla yapılacağını belirtmek gerekir. Başvurular ise yalnızca e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. Çocuk yardımı için başvuru yapabilmek için, gelir düzeyinizin Bakanlık tarafından belirlenen gelir rakamının altında olması gerekmektedir.

Son Dakika! İhtiyaç Sahibi Ailelere Nakit Yardım!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.