EkonomiGenelTürkiye

100. Yıl Kutlamaları için Özel Hatıra Madeni Para Üretildi!

**Cumhuriyet’in 100. Yılı İçin Özel olarak Basılan Hatıra Para Tanıtıldı**

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet’in 100. yılı anısına basılan hatıra para ile ilgili açıklama yaptı. Madeni 5 TL olarak tasarlanan 100. yıl hatıra parasının detayları Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyuruldu.

**Cumhuriyet’in 100. Yılına Özel Hatıra Para Basıldı!**

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın onayı ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı için 5 TL madeni hatıra para basımı gerçekleştirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

**5 TL’lik Hatıra Paranın Özellikleri Açıklandı!**

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından basılan 100. yıl parasının özellikleri şöyle açıklandı: “100. Yıl temasıyla tasarlanan 5 TL hatıra paranın iç göbeğinde ‘Türkiye Yüzyılı’ logosu kullanılmıştır. Logonun üzerinde ‘5’ ibaresi, alt kısmında ise ‘TÜRK LİRASI’ ibaresi bulunmaktadır. Dış halkada sekiz köşeli ‘Selçuklu Yıldızı’ motifi ve bu motifin dış hatlarının tekrarı kullanılarak derinlik kazandırılmıştır. Dış halkadaki Selçuklu yıldızının solunda ‘₺’, sağında ise ‘TC’ sembolleri güvenlik unsuru olarak yer almaktadır. Altta ise basım yılı ‘2023’ tarihi yer almaktadır. Ay ve yıldız, dış halka ve göbeğin kesiştiği yere gelecek şekilde konumlandırılmıştır. Paranın ağırlığı 8,25 gram, çapı ise 28,15 milimetredir.”

**29 Ekim’de Tedavüle Girecek!**

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan verilen bilgilere göre, bir defaya mahsus olmak üzere basılan 100 milyon adet 5 TL 100. yıl hatıra parası, 29 Ekim 2023 Pazar günü tedavüle girecek. Tek seferlik olarak basılan bu madeni hatıra para büyük bir merakla beklenmektedir.

**Eleştirilere Yanıt Verildi**

100. yıl hatıra parasının basılmadığı konusunda yapılan eleştirilere Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklama yaparak yanıt verdi. Özel günlerin anısına basılan hatıra paraların tanıtımının özel günlerden bir gün önce yapıldığı belirtildi.

100. Yıl Kutlamaları için Özel Hatıra Madeni Para Üretildi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.