EkonomiGenelTürkiye

Halkbank’tan 70.000 TL ihtiyaç kredisi için yeni faiz ve taksitler!

HALKBANK İHTİYAÇ KREDİSİ KAMPANYASININ ÖZELLİKLERİ!

Merkez Bankası Faiz Artırımlarının Bankaların Kredi Maliyetlerine Etkisi

Merkez Bankası’nın faiz artırımları bankaların kredi maliyetlerini olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Merkez Bankası son olarak politika faizinde 500 baz puan artırım yapmış ve yüzde 30 olan faiz yüzde 35’e yükseltilmişti. Yapılan faiz artırımı piyasalarca olumlu görülse de henüz negatif reel faiz aşılamadı. Bunun dışında da yapılan faiz artırımları bankaların kredi maliyetlerini de değiştiriyor.

Halkbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı Yükseldi

Halkbank da kredi faizlerinde değişiklik yapıldığını duyurdu. Artık Halkbank’tan ihtiyaç kredisi çekmenin maliyeti bir miktar daha yükseldi. Halkbank’ın ihtiyaç kredisi faizi yüzde 3,75’ten yüzde 3,95’e yükseltildi. Bu değişiklik Merkez Bankası’nın faiz artırımıyla bağlantılı olarak gerçekleşti. Halkbank müşterileri artık aylık yüzde 3,95 oranında faiz ile ihtiyaç kredisi çekebiliyorlar. Bu da ihtiyaç kredisi faizinde Halkbank’ın aylık yüzde 0,20 oranında bir yükseltme yaptığı anlamına geliyor.

Halkbank İhtiyaç Kredisi Vade Süreleri

Halkbank müşterileri ihtiyaç kredisi çekerken bazı kurallara uymak durumundalar. Bu kurallardan biri de azami vade süresidir. Halkbank’tan 50.000 TL’ye kadar olan ihtiyaç kredileri 36 aya kadar, 50.000 TL ile 100.000 TL arasındaki ihtiyaç kredileri 24 aya kadar ve 100.000 TL üzerindeki ihtiyaç kredileri 12 aya kadar vade ile verilebiliyor. Bu vade süreleri herhangi bir şekilde esnetilemiyor.

Halkbank İhtiyaç Kredisi Ödeme Planları

Halkbank müşterileri ihtiyaç kredisi çekmeleri durumunda kolay ödeme imkanları da elde edebiliyorlar. Müşteriler kredi geri ödemelerini farklı ödeme planları ile yapabiliyorlar. İhtiyaç kredisi çekilirken karar verilmesi gereken ödeme planı için müşterinin tercihi belirleyici oluyor.

70.000 TL İhtiyaç Kredisi Taksit Maliyet Hesaplaması

Halkbank müşterilerinin ihtiyaç kredisi maliyetleri aylık yüzde 3,95 oranında faiz ile hesaplanıyor. Örneğin, 24 ay vadeli olarak 70.000 TL ihtiyaç kredisi çeken bir müşteri bankaya her ay 5.139 TL kredi taksiti ödemektedir. Bu kredinin toplam maliyeti ise 123.354 TL’yi bulmaktadır.

Halkbank'tan 70.000 TL ihtiyaç kredisi için yeni faiz ve taksitler!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.