EkonomiGenelTürkiye

Kasım’da Altın ve Dolar Kuru Tahminleri

ALTIN VE DOLAR KURU KASIM AYINDA NASIL BEKLENİYOR?

Altın Piyasası Beklentileri

Kasım ayındaki fiyatlamalar finansal piyasalarda büyük bir merak konusu haline gelmiştir. Bu dönemde altın ve dolar kurundaki fiyat gelişmeleri yatırımcılar tarafından yakından takip edilmektedir. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalar, bu fiyat beklentilerinin neler olabileceği konusunda önemli ipuçları vermiştir.

İslam Memiş, Kasım ayı için çok önemli bir uyarıda bulunarak, “Bu ay bir defaya mahsus para kazanma ayı olmayacaktır. Sadece para kazanmaya odaklanarak hareket edenler, ellerindeki parayı da kaybederler. Altın yatırımı sadece hayalperestlikten ibarettir. Şu anda alıp kenara koyma dönemiyle karşı karşıyayız. En az 6 ay beklemeniz gerekmektedir. Varlıklarımızı korumaya odaklanmalıyız. Eğer varlıklarımızı koruyorsak, kaybetmeyiz. Akıllı olan Kasım ayında kahraman olmaya çalışmaz.” şeklinde konuşmuştur.

İslam Memiş, altın piyasasıyla ilgili olarak dikkat çekici açıklamalar yaparak, “Ekim ayında ne demiştik? Altın ucuz değil, bedava demiştik. Bu ifadeyi kullandığımızda gram altın fiyatı 1.678 TL seviyesindeydi. Bugün ise gram altın fiyatı 1.850 TL’ye gelmiştir. Bizi dinleyip parasını altına yatıranlar kazandı. Ancak dinlemeyenler, kaybedenler listesine dahil oldular.

Ons altın fiyatı 2.000 dolar seviyesine kadar ulaşmıştır. Teknik analize göre, bir düzeltme hareketi yapması gerekmektedir. Şu ana kadar bunu gerçekleştirmedi, fakat ons altın bunu her ne olursa olsun yapacaktır. Ben bu seviyeden ons altına giremem. Beklemeyi tercih ederim ve 1.880 dolar seviyesindeki destek noktasını beklerim.” şeklinde konuşmuştur.

Gram altın için ise farklı bir durum söz konusudur. Fiyatı 1.850 TL’ye kadar çıkmıştır. Elimizde Türk lirası olsa bile bu seviyeden gram altına giremem. Beklemeyi tercih ederim ve daha önce belirttiğim 1.780 TL seviyesine kadar düşmesini beklerim. Dolar kurunun düşmemesi sebebiyle gram altın fiyatı biraz geride kalmıştır. Aslında bugün gram altın fiyatı 1.780 TL olmalıydı. Yine de bir süre beklemeyi tercih ediyorum.

Dolar Kuru Beklentileri

Dolar kuruna ilişkin olarak da düşüncesini paylaşan İslam Memiş, “Dolar kurunda 28 TL’nin üzerini gördük. Hatta 28,36 TL seviyesini test ettik. Bu hafta dolar kuru geniş bir bant aralığında hareket etti. Merkez Bankası faiz artışı yaptı, ancak dolar kurunda düşüş gerçekleşmedi. Bu durum büyük bir sorundur. Dolar kurunun 27 TL seviyesinde olması gerekmektedir. Merkez Bankası 500 baz puanlık faiz artışı yaptı, ancak dolar kurunu etkileyemedi. Bu, küçümsenecek bir faiz artışı değildir. Yıl sonu dolar kurunun hedeflediğimiz 29,70 TL seviyesinde değişiklik olmadı. Beklemeye devam ediyoruz. Ancak parayı dolara yatırmak ve kazanç sağlamak gibi bir düşünce yanlıştır. En az kazanan siz olursunuz. Son 20 yılda doların kazandırmaya en az para birimi olduğunu gözlemleyebiliriz. Eğer ısrarla döviz almak istiyorsanız, euro daha ucuz bir seçenektir.” şeklinde konuşmuştur.

Not: Bu haberde yer alan değerlendirmeler, yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

Kasım'da Altın ve Dolar Kuru Tahminleri

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.