EkonomiGenelTürkiye

Kredi Kartı Borcu Olanlara ACİL Uyarı: Ödenmeyen Borçlarınızı Kapatmalısınız!

**KREDİ KARTI FAİZ ORANLARININ YÜKSELDİĞİ HABERİYLE GÜNDEMDE**

**Kredi Kartı Faiz Oranları Güncelleniyor**

Merkez Bankası’nın merakla beklenen kararıyla politika faiz oranı 500 baz puan artırıldı. Bu gelişme kısa sürede kredi kartı faizlerine de yansıdı. Yeni faiz oranlarının belirlenmesiyle birlikte, kredi kartı borcu olanlara uyarı yapıldı.

**Emekli Maaşı 7.500 TL ve Üzeri Olanlara Ek Ödeme**

Bir son dakika haberine göre, 31 Ekim’e kadar emekli maaşı 7.500 TL ve üzeri olanlara ödeme yapılacak.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, politika faiz oranını bu ay 500 baz puan artırarak yüzde 35 seviyesine çıkardı. Bu kararın ardından bankalar da kredi kartı ve kredi faiz oranlarını güncellemeye başladı.

**Kredi Kartı Faiz Oranları Yükseliyor**

Aktarılan son haberlere göre, kredi kartı aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3,71 olarak uygulanacak. Kredi kartı gecikme faiz oranı ise yüzde 4,01’e çıkarıldı ve bankalar tarafından müşterilere peş peşe mesajlar atılmaya başlandı.

**2024 Yılına Doğru Faizlerde Düşüş Bekleniyor**

Muhammed Bayram’ın açıklamasına göre, 2024 yılı sonlarına doğru faizlerde bir düşüş olabilir. Bayram, bu konuda şunları söyledi: “Bu kararla kredilerde bir miktar azalma beklentisi içerisindeyiz. Yüzde 35 oranındaki faiz, bankaların daha temkinli davranmasına neden olacak. Faizlerdeki düşüşün 2024 sonlarına doğru gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Bu faiz artışını, Gazze’de büyüyen bir savaş riskinin olmadığı ve küresel tehlikelerin genel büyümeyi etkilemeyeceği şeklinde yorumlayabiliriz.”

**1 Kasım’da Yürürlüğe Girecek**

Bankalar, faiz oranlarının artırılmasıyla ilgili olarak kullanıcılarına bilgilendirme yapmıştır. Sadece kart kullanımı için belirlenen faiz oranlarının yanı sıra nakit çekim sözleşmesi faiz oranı da yüzde 4,47’ye yükseltilmiştir. Yeni faiz oranlarının ise 1 Kasım tarihinden itibaren geçerli olacağı bildirilmiştir.

Kredi Kartı Borcu Olanlara ACİL Uyarı: Ödenmeyen Borçlarınızı Kapatmalısınız!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.