EkonomiGenelTürkiye

Asgari ücret zam oranı açıklandı! Yeni maaş tablosunu buradan inceleyin…

**Yeni Yılda Asgari Ücrete Yapılacak Zam Oranı Açıklandı: İşte Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş’un Açıklamaları**

## Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi Yükseldi

Merkez Bankası son faiz kararını duyurdu. Para Politikası Kurulu, politika faizini %35’e çıkararak 500 baz puanlık bir artış gerçekleştirdi. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında Milliyet gazetesine yaptığı açıklamada yeni yılda asgari ücretin ne kadar olacağını belirtti.

## Faiz Artışları Enflasyonla Mücadelede Kullanılan Bir Aracıdır

Ahmet Kurtuluş, “Faiz artışları aslında enflasyonu tetikleyen değil, enflasyonla mücadelede ekonomi yönetiminin kullandığı argümanlardan bir tanesidir. Faiz artışları enflasyon artışına değil, enflasyonla mücadelede kullanılan enstrümandır. Ekonomi yönetimi de son dönemlerde faiz artışını sıklıkla kullanmaktadır.” şeklinde konuştu. Kurtuluş, yıl sonu enflasyon tahminlerini yüzde 70 olarak belirlediklerini ve bu nedenle SSK, Bağ-Kur, memur emeklileri ve memurlar için ikinci altı aylık dönemde yüzde 42-43 arasında bir enflasyon farkı olacağını ifade etti.

## Refah Payı İle Birlikte Enflasyon Payı Artacak

Mali müşavir Kurtuluş, asgari ücretle ilgili olarak “Memur ve memur emeklileri için toplu sözleşme zammı ilave edilecektir. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarında yüzde 50 oranında artış beklemekteyiz. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ise enflasyon farkının 6-7 puanlık bir refah payıyla yüzde 50 seviyesine tamamlanacağını öngörmekteyim.” dedi. Kurtuluş, ayrıca “Memur, memur emeklisi, emeklilere ve asgari ücretle çalışanlara yıl sonuna kadar yüzde 50 oranında zam yapılacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

## Yeni Asgari Ücret Miktarı Açıklandı: İşçiler Rahat Nefes Alacak

Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, hükümetin çalışanları enflasyona ezdirmemek konusunda kararlı olduğunu ifade ederek, “Asgari ücretin yeni yılda enflasyonun üzerinde artışla belirleneceğini düşünüyorum.” dedi. Ayrıca Kurtuluş, “Yılın ikinci altı ayında yüzde 42-43 arasında bir enflasyon beklentimiz olduğunu düşünürsek, asgari ücrete 6-7 puanlık bir refah payı ekleyerek yüzde 50 oranında zam yapılacağını tahmin ediyoruz. Bu durumda asgari ücretli çalışanlara yaklaşık olarak 17.100 TL civarında bir zam yapılacak.” şeklinde konuştu.

Ahmet Kurtuluş, ayrıca asgari ücrete yapılan zam oranı kadar, 500 TL olan asgari ücret destek tutarının da artacağını belirterek, bu artışın hükümet tarafından karşılanacağı kanaatinde olduğunu sözlerine ekledi.

Asgari ücret zam oranı açıklandı! Yeni maaş tablosunu buradan inceleyin...

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.