EkonomiGenelTürkiye

“Ekonomistlerin Yeni Tahminleri: Dolar Kuru ve Altın Fiyatlarındaki İvolatilite Artıyor!”

Altında işler sarpa sarıyor! Dolar kuru ve altın fiyatları için ekonomistlerin yeni tahminleri

Altında kriz büyüyor! Ekonomistler, dolar kuru ve altın fiyatları için yeni tahminlerde bulunuyor

Altın ve dolar piyasasında yaşanan gelişmeler, ekonomistlerin yeni tahminlerini beraberinde getirdi. Ortadoğu’da İsrail ve Filistin arasında çıkan çatışma, tansiyonu yükseltirken bu durum dolar kuru ve altın fiyatlarında da artışa neden oldu.

Hatice Kolçak son altın ve dolar yorumunu paylaştı

Ekonomist Hatice Kolçak, altın fiyatları ve dolar kuru hakkında yeni yorumlarını ve tahminlerini açıkladı. Kolçak, son açıklamasında dolar kurunun gram altın fiyatları üzerindeki etkisine dikkat çekerek, doların önümüzdeki yıl 36,80 TL’ye yükselmesi halinde gram altının 2.765 TL’ye kadar çıkabileceğini belirtti.

Gram altın için görüşlerini paylaşan Kolçak, “Ons altın son zamanlarda 3 kez 2.070 dolar seviyesini test etti. Bu seviyeyi 2023’te görmesek bile 2024’te ons altının 2.070 doları aşacağını düşünüyorum. Bütün koşullar bunu gösteriyor. Elimdeki verilere dayanarak bunu bekliyorum. Bu durumda gram altında çok yüksek rakamlar görebiliriz.” şeklinde konuştu.

Elektrik faturası ödeyen herkesi ilgilendiriyor! 900 TL para iadesi yapılacak
Halkbank’tan tüm emeklilere MÜJDE! Cumhuriyetin 100. yılına özel 5.000 TL nakit ödeme
Hükümet plana aldı memurlara SON DAKİKA müjdesi! Mesai saatleri kısalıyor esnek çalışma geliyor

Kolçak, “Yani önümüzdeki yıl için 3.000 TL’leri hatta 3.500 TL’leri görmemiz mümkün. Bunlar yatırım tavsiyeleri değil, sadece bilgi amaçlıdır. Kesinlikle böyle olacak diye bir garanti vermiyorum. Ancak geçmişe bakıyoruz, daha önce neler yaşandığını inceliyoruz ve bu çıkarımları yapıyoruz.” diyerek dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

EDİTÖR NOTU: Bu yazıda yer alan bilgiler, ekonomist Hatice Kolçak’ın açıklamalarından derlenmiştir. Bu haber yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.