EkonomiGenelTürkiye

Ekonomik Güven Endeksi TÜİK tarafından duyuruldu

Ekim Ayında Ekonomik Güven Endeksi Yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu‘nun açıkladığı verilere göre, Türkiye’de Ekim ayında ekonomik güven endeksi Eylül ayına göre artış göstererek 96,5 seviyesine ulaştı. Bu rakam, Ekonomik Güven Endeksi’nin geçtiğimiz aya göre 2,1 puan yükseldiğini göstermektedir.

Tüketici Güven Endeksi Artış Gösterdi

TÜİK’in verilerine göre, Ekim ayında Tüketici Güven Endeksi geçtiğimiz aya göre %4,4 oranında artarak 74,6 değerine yükseldi. Bu artış, tüketicilerin ekonomik duruma ve gelecek beklentilerine olan güvenlerinin yükseldiğini göstermektedir.

Reel Kesim Güven Endeksi ve Hizmet Sektörü Güven Endeksi Yükseldi

İmalat sanayi reel kesim güven endeksi Ekim ayında %0,2 oranında artarak 105,3 değerine ulaştı. Ayrıca, hizmet sektörü güven endeksi de aynı dönemde %0,5 oranında yükseldi. Bu artışlar, reel kesim ve hizmet sektöründeki işletmelerin gelecek döneme yönelik daha olumlu beklentilere sahip olduğunu göstermektedir.

İnşaat Sektörü Güven Endeksi Artış Gösterdi

İnşaat sektörü güven endeksi Ekim ayında %0,9 oranında artarak 89,1 seviyesine ulaştı. Bu artış, inşaat sektöründeki işletmelerin gelecek döneme yönelik iyimserliklerini yansıtmaktadır.

Azalma Yaşanan Sektörlerden Birisi Perakende Ticaret Sektörü

Ekim ayında azalma yaşanan sektörlerden birisi perakende ticaret sektörü oldu. Perakende ticaret sektörü güven endeksi geçtiğimiz aya göre %3,3 oranında azalarak 113,9 değerine geriledi.

Ekonomik Güven Endeksi TÜİK tarafından duyuruldu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.