EkonomiGenelTürkiye

Özel Eğitimde Dünyaya Örnek Uygulamalar: Bakan Tekin

**Kağıthane’de Avrupa Konutları Çamlıvadi İlkokulu ve Çamlıvadi Özel Eğitim Uygulama Okulu Açılıyor**

**SEO Başlık**: Kağıthane’de Avrupa Konutları Çamlıvadi İlkokulu ve Çamlıvadi Özel Eğitim Uygulama Okulu Açılıyor

Kağıthane’de Avrupa Konutları Çamlıvadi İlkokulu ve Çamlıvadi Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun açılış töreni, İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı, ardından öğrencilerin yer aldığı tanıtım videosu izletildi.

**Özel Eğitim Okullarının Açılış Töreni**

Bakan Tekin, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramı’nın tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlandığını ve okullarda yüzbinlerce etkinlik yapıldığını anımsattı.

Özel eğitimde sadece hayırseverlerin yaptırdığı okulların açılış törenine katıldığını belirten Tekin, eğitime destek veren hayırseverler ile yerel yönetimlere teşekkür etti.

**Yerel Yönetimlerle İşbirliği İçinde Olma Zorunluluğu**

Okulların yapılacağı yerler konusunda belediyelerle işbirliği içinde olunması gerektiğini belirten Tekin, şunları kaydetti:

“Yaklaşık 60 bine yakın okulumuz olduğunu düşündüğümüzde, toplamda 150 binin üzerinde de Milli Eğitim Bakanlığına ait gayrimenkul olduğunu görüyoruz. Bu, üzerinde bina olan veya olmayan arazileri içermektedir. Dolayısıyla belediyeler ile güçlü bir işbirliği içinde olmamız gerekmektedir. Maalesef Türkiye genelinde belediyelerle yaşadığımız bazı problemler bulunmaktadır. Eğitim-öğretim sürecine katkıda bulunmak istemeyen belediyelerle sorunlar yaşamaktayız. Arsa temini gibi konularda da sorunlarla karşılaşıyoruz.

Mevcut okul binalarımızın ve arsalarımızın bazılarında imar değişiklikleri yapıldığını görüyoruz. Ayrıca bazı okul arazilerinin bir kısmı belediyenin mülkiyetinde olduğu için belediyeler dava açmış durumdadır. Okullarımıza gönderilen faturaların ise anlamsız bir şekilde şişirildiğine tanık oluyoruz. Bu durum maalesef belediyelerimizle yaşanan problemleri göstermektedir. Ancak, okullarımızın temizliğini sağlayan, öğretmenlerimizin problemlerini çözen ve öğrencilerimize destek olan belediyeler de mevcuttur. Dolayısıyla bu iki uçta bulunan belediye başkanlarına ayrıca teşekkür etmek istiyorum.”

**Türkiye’deki Eğitim-Öğretim Altyapısının Gelişimi**

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan ve cumhurbaşkanı olduğu son 20 yılı aşkın sürede Türkiye’deki eğitim-öğretim altyapısının her açıdan en az iki kat artırıldığını anlatan Tekin, 21 sene önce Türkiye genelinde 360 bin derslik bulunurken, şu an özel dersliklerle beraber toplam 742 bin derslik olduğunu ve öğretmen sayısının da arttığını söyledi.

**Özel Eğitime İlişkin Dünya Standartları**

Bakan Tekin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti sosyal bir devlettir. Sayın Cumhurbaşkanımız, özel eğitime ihtiyacı olan çocukları ciddi şekilde önemsiyor ve bize bu konuda sürekli olarak talimatlar vermektedir. Bu doğrultuda farklı uygulamalara sahibiz. Öncelikle, tanısı konulmuş çocuklarımızı normal sınıflarda kaynaştırma sınıflarına dahil ediyoruz. Ayrıca bazı okullarda özel eğitim sınıfları oluşturuyoruz. Özel eğitim okulları açmak da bu kapsamda yer almaktadır. Bugün burada gerçekleştirilen açılış gibi. İhtiyacı olan bazı çocuklara evde eğitim veriyoruz ve hastanelerde eğitim sunuyoruz. Bu yaklaşım, özel eğitim alanında dünya genelinde örnek bir uygulamadır. Her kademedeki çocuğa bu tür hizmetleri sağlıyoruz.”

Özel eğitimde uygulama okul sayısının 1076 olduğunu ve 35 bin öğrencinin bu okullarda eğitim gördüğünü belirten Tekin, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Özel eğitim konusunda dünyada örnek gösterilebilecek nitelikte uygulamalar gerçekleştiriyoruz. Engelli sınıfları için farklı okullar açma eğilimindeyiz. Bu da ayrı bir politika. Bugün burada açılışı gerçekleştirilen okulun yapılmasını sağlayan hayırseverimize teşekkür etmemiz gerekmektedir. İçerisindeki videoları izlerken en dikkatimi çeken şey, öğrencilerin “eğlenceli bir okul” ifadesini kullanması oldu. Bu da hayırseverimizin bu konuda hassas davrandığını göstermektedir. Bu açıdan kendisine teşekkür ediyorum.”

**”Türkiye Yüzyılı Başladı”**

İstanbul Valisi Davut Gül, Türkiye Yüzyılı’nın başladığını belirterek, “Bugün, başlangıcında birbirinden bağımsız birkaç güzel olaya şahitlik ediyoruz. İlk olarak, önemli bir kentsel dönüşüm gerçekleştirilmiştir. Devlete ait arazilerdeki işgaller sonucunda depreme dayanıklı ve güzel konutlar elde edilmiş ve bunun yanında okullar ve yeşil alanlar da unutulmamıştır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Bakan Tekin’e sedef kaplamalı bir sanduka hediye etti. Daha sonra ise okulun açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, okulu yaptıran hayırsever iş insanı Süleyman Çetinsaya ve birçok vatandaş katıldı.

Özel Eğitimde Dünyaya Örnek Uygulamalar: Bakan Tekin

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.