EkonomiGenelTürkiye

Uşak’tan Eskişehir’e Mevzi Sağanak Yağış Alarmı

Uşak Kütahya Denizli Afyon İzmir Manisa Eskişehir! Mevzi sağanak yağış uyarısıyla alarma geçin, her yeri bir anda sel basacak – Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok ilde sağanak yağışa karşı uyarıda bulundu.

Pastırma yazının son demlerini yaşayan Türkiye’de, Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftanın hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Ege Bölgesi için mevzi sağanak yağış uyarısı yapıldı. Bu yağışlar, ani ve şiddetli sağanaklar şeklinde ortaya çıkıyor.

Mevzi Sağanak Yağış Nedir?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen uyarıyla mevzi yağış alarmı verildi. Mevzi yağış, genellikle etkilediği alanda en az 3 en fazla 20 dakika süren, şiddetli ve ani su baskınlarına hatta sellerin oluşmasına neden olan bir yağış türüdür. Mevzi sağanak yağışları, koyu renkteki Kümülonimbus bulutlarıyla birlikte oluşur. Sağanak yağmur bir anda ortaya çıkabilir. Bu tür mevzi yağışlar bazen sadece bir sokak bile etkileyebilir. Buna son derece şiddetli ve ani yağışlar dâhildir.

Sel ve Yağış Uyarısı Yapılan İller ve Beklenen Sağanak Yağış

Türkiye genelinde uzun süredir güneşli ve sıcak hava etkisiyle karşılaşırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamasıyla yağışlı hava giriş süreci duyuruldu. Ege Bölgesi için şiddetli sağanak yağış ve mevzi sağanak yağış uyarısı yapıldı.

31 Ekim Salı günü mevzi sağanak yağış beklendiği gibi Perşembe ve Cuma günleri de Ege Bölgesi’nde gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Denizli, Manisa, İzmir ve Aydın gibi illerde yer alan Ege Bölgesi’nde vatandaşların ve yerel yönetimlerin tedbirli olmaları istendi.

Uşak'tan Eskişehir'e Mevzi Sağanak Yağış Alarmı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.