EkonomiGenelTürkiye

Yasal Kira Zammı Sınırında Anlaşan Ev Sahibi ve Kiracılara Büyük Sürpriz

**İzmir’de Yapılan Yüzde 55 Zam Kararı Mahkemede Şok Yarattı**

Mahkeme, Ev Sahibi İçin Kötü Niyet Tazminatına Karar Verdi

İzmir’de bir ev sahibi, kiracısının hükümetin belirlediği yüzde 25 zam miktarını aşan yüzde 55 zam yapması üzerine mahkemeye başvurdu. Ancak mahkemeden çıkan karar ev sahibini şaşırttı!

Olay 2 yıl önce başladı. Karabağlar ilçesinde bulunan bir evini 2 yıl önce İ.Ç isimli kiracıya kiralayan ev sahibi K.K, geçtiğimiz yıl kirasını 1.900 TL’den başlayarak enflasyonu gerekçe göstererek yüzde 55,5 oranında artırdı. Kiracı ilk ay kirasını 1.400 TL olarak ödedi, fakat sonraki aylarda ödeme güçlüğü yaşayınca hükümetin belirlediği yüzde 25 zam sınırına uygun olarak 1.250 TL ödemeye başladı.

Mahkeme Kiracıdan Kira Farkı İçin Kötü Niyet Tazminatı Talep Etti

Ev sahibi, kira farkının ödenmesi için hemen mahkemeye başvurdu. Fakat mahkemeden ev sahibini şaşırtan bir karar çıktı. Mahkeme, ev sahibinin tahliye talebini reddetti ve 3 aylık kira farkı için “Kötü niyet tazminatı” ödemesine karar verdi.

Mahkeme, kararında şu ifadelere yer verdi:
“Takibe konu aylara ilişkin asıl alacak yasal süre içerisinde alacaklı hesabına ödendiğinden tahliye talebinin reddine karar verilmesi, gerekli şartlar oluştuğundan takibe konu asıl alacağın yüzde 20’si oranındaki kötü niyet tazminatının davacıdan alınıp davalıya verilmesine hükmedilmiştir.”

Kiracı İ.Ç’nin avukatı ise yaptığı açıklamada, yasa gereği ev sahiplerinin en fazla yüzde 25 oranında zam yapabileceğini ve bu sebeple ev sahibinin icra talebine itiraz ettiklerini söyledi.

Yasal Kira Zammı Sınırında Anlaşan Ev Sahibi ve Kiracılara Büyük Sürpriz

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.