EkonomiGenelTürkiye

“Zam Haberi! 1 Kasım’dan itibaren 15 TL’lik fiyat açıklandı!”

**Toplu Ulaşıma Zam Geliyor, Vatandaşlar Tepki Gösterdi**

**ZAM İSTENDİ**

Akaryakıt fiyatlarındaki sürekli artış ve maliyetlerin yükselmesi, Şoförler ve Esnaf Odası’nın zam talep etmesine sebep oldu. Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı, zam taleplerini UKOME’ye iletti.

**YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI**

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, zam kararıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. As, yazılı açıklamasında, zam oranlarını duyururken, kararın 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren geçerli olacağını açıkladı:

“Akaryakıt ve diğer giderlere araç bakım ve onarım zamlarının ardından, 13 Ekim 2023 tarihinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi (UKOME) toplantısında taksilere yüzde 20, toplu taşıma araçlarına ise yüzde 25 oranında zam yapıldı. Buna göre taksimetre açılışı 22 TL olarak belirlendi ve en kısa mesafe (1 km) için ücret 57 TL oldu. Şehir içi toplu taşıma araçlarında ise kısa mesafe tam bilet ücreti 15 TL (indi-bindi), indirimli bilet ücreti ise 10 TL (indi-bindi) olarak belirlendi. Yeni ücret tarifeleri 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren uygulanacaktır. Hepimize hayırlı olsun inşallah.”

**YENİ FİYATLAR 1 KASIM’DA GEÇERLİ**

UKOME’de yapılan görüşmeler sonucunda, Çerkezköy ve Kapaklı bölgeleri için zam kararı alındı. Daha önce 8,5 TL olan öğrenci bileti fiyatı 12 TL’ye yükseldi, tam bilet fiyatı ise 12 TL’den 15 TL’ye çıktı. Zam oranlarının 1 Kasım tarihinden itibaren geçerli olacağı bildirildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.